Politik og regler SKRIV UD

Innovation afgørende i arbejdet med at forhandle ny forsyningsstrategi

af: Kasper Elton Jensen, 26-10-2016
Foto: Colourbox

Innovation er vigtig, hvis Danmark fortsat skal være et pionerland indenfor forsyningssektoren. Det skriver en række aktører fra forsyningssektoren i et fælles debatindlæg til Altinget.

I debatindlægget opfordrer aktørerne fra forsyningssektoren både energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og resten af Folketinget til at have fokus på innovation, når der skal forhandles om den forsyningsstrategi, som regeringen har fremlagt.

Pointen er, at Danmark hidtil har været et pionerland indenfor forsyningssektoren, og det skulle vi gerne blive ved med at være, fordi det både kan skabe nye arbejdspladser og sikre en klimavenlig energiproduktion fremadrettet, som tilmed kan blive en god eksportforretning for Danmark.

Ifølge aktørerne fra forsyningssektoren indeholder regeringens fremlagte strategi gode bud på, hvordan forsyningssektoren får motivation til at være så effektive som muligt, og overskuddet af de besparelser, som indgår i strategien vil også komme forbrugerne til gavn. Men aktørerne frygter, at regeringens strategi fastlåser forsyningssektoren i et ufleksibelt effektiviseringsspor, hvor der ikke er plads eller ressourcer til innovation, hvilket kan bremse udviklingen på energiforsyningsområdet.

Aktørerne afrunder deres debatindlæg med at rose strategien, for at lægge op til et forsyningsmarked, hvor der ikke eksisterer naturlige monopoler, men derimod udsætter forsyningen for det, de beskriver som en fornuftig konkurrence. ”Det er vigtigt at gøre det, hvor det giver mening, og huske at tænke innovation med, så vi har en god grobund for nye teknologier”, afsluttes debatindlægget på Altinget.

Du kan læse hele debatindlægget her.

Kilde: Altinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.