Forsyning og VE SKRIV UD

Kæmpe boom i solenergi

af: Maria Rask Hetoft Poulsen 27-06-2016
(Foto: Colourbox)

En ny rapport fra SolarPower Europe offentliggjorde mandag en ny rapport, der bl.a. viser, at installationer af solenergi er øget betydeligt de seneste år. Rapporten, der har navnet ”Global Market Outlook for Solar Power 2016-2020” konkluderer bl.a., at 229 GW solenergi blev installeret i verden ved udgangen af ​​2015, og derved er der sket et kæmpe boom i solenergi-markedet de seneste 10 år.

I første kvartal af 2016 installerede Kina over 7 GW solenergi, og i Europa blev vi den første region i verden, der passerede mærket for 100 GW af installeret PV kapacitet. I SolarPower Europe mener præsident Oliver Schafer, at det er realistisk, på baggrund af det store boom i solenergi, at vi i 2020 globalt vil have installeret 700 GW solenergianlæg.    

Kina, Japan og USA lagde sig igen i spidsen for verdens solenergimarked i 2015. Kina og Japan var alene ansvarlig for 50% af den ny installeret kapacitet. Rapporten viser også, at året 2015 markerede en vækst år for det europæiske solmarked med 8,2 GW net-tilsluttede solenergi. Markedet voksede med 15% år-til-år.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.