Klima og ressourcer SKRIV UD

Klimaforandringer sender flere på flugt end krige

af: Kasper Elton Jensen, 15-11-2016
Foto: Colourbox

På klimatopmødet COP-22, som finder sted i disse dage i Marokko, fremlægges en ny rapport fra Care Danmark, der fastslår, at dobbelt så mange mennesker flygter fra klimaforandringer som fra krige og konflikter på verdensplan.

Verden står overfor flere udfordringer forbundet med klimaforandringerne. I 2015 blev 14,7 mio. mennesker sendt på flugt som følge af klimaforandringer, hvilket er næsten dobbelt så mange, som flygtede fra krige og konflikter og det bekymrer FN’s kommende generalsekretær António Guterres.

”Vi ser nu, at flere og flere mennesker krydser grænserne på grund af ekstrem fattigdom og klimaforandringer”, siger António Guterres, der i 10 år var chef for FN's Flygtningehøjkommisssariat UNHCR.

Det anslås at der er op imod 60 mio. flygtninge på verdensplan lige nu, og størstedelen af dem er på flugt fra områder, der oplever ekstreme klimaforandringer og naturkatastrofer. Og problemet ser ikke ud til at blive mindre de kommende år. 2016 forventes at blive det varmeste år, der nogensinde er målt i verden, hvilket kun vil biddrage negativt til klimaforandringerne. Care Danmark forventer at flere end 40 mio. mennesker vil blive drevet på flugt pga. klimaforandringer hvert år, med mindre der iværksættes en effektiv klimaindsats af verdens regeringer på COP-22, der skal følge op på klimaaftalen fra COP-21 i Paris sidste år.

Ikke nok med at antallet af klimaflygtninge stiger, så beretter dr.dk om yderligere et problem med det stigende antal flygtninge. Klimaflygtninge har, som det ser ud lige nu, ikke ret til asyl i de fleste europæiske lande, fordi de ikke er personligt forfulgte. Derfor har Finland og Sverige som de første europæiske lande valgt at ændre deres officielle asyl- og immigrationspolitik, og fået indskrevet at klimaflygtninge kan søge om asyl, som "individer, der på anden måde har brug for beskyttelse".

Kilde: dr.dk

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.