SKRIV UD

Lilleholt: COP22 i Marrakesh sætter streg under det globale klimasamarbejde

af: Kasper Elton Jensen, 22-11-2016
Foto: Colourbox

I sidste uge deltog mere end 70 statsledere og ministre fra hele verden på klimatopmødet COP22 i Marrakesh, hvor der skulle følges op på Parisaftalen fra COP21 sidste år. Den danske energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, deltog også på topmødet som, han mener, satte en streg under det globale klimasamarbejde.

På COP22 bekræftede statslederne deres fulde opbakning til den historiske og globale klimaaftale, der blev indgået i Paris sidste år. Derudover blev man enige om en klar arbejdsplan for, hvordan Parisaftalens detaljer skal forhandles færdigt. COP22 var dermed en vigtig milepæl for at adressere de globale klimaforandringer.

"På COP22 har vi fået den beslutning, vi havde håbet på, og det er jeg godt tilfreds med. Beslutningen udstikker en klar arbejdsplan for, hvordan Parisaftalen skal forhandles færdigt over de næste par år. Det er en ny tid efter Parisaftalen, og vi skal alle vende os til, at vi ikke længere er sidste skridt fra indgåelsen af en historisk aftale. Vi er ved at tage de første vigtige skridt i implementeringen af Parisaftalen,” sagde Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse efter COP22.

På COP22 støttede verdens ledere bl.a. en officiel erklæring, der opfordrer alle parter og private virksomheder til at fastholde det store momentum, der har været siden indgåelsen af den historiske klimaaftale i Paris sidste år.

”Jeg har været meget glad for at mærke på COP22, at der stadigvæk er stor opbakning til den historiske klimaaftale, vi sammen blev enige om i Paris sidste år. Det er helt afgørende for at fastholde det kæmpe momentum, der har været det seneste år, og for en succesfuld implementering af Parisaftalen,” siger energi-, forsynings- og klimaministeren.

Parisaftalen markerer startskuddet til den globale grønne omstilling. Det Internationale Energiagentur estimerer, at der samlet set skal investeres mere end 90.000 mia. kr. frem til 2030 for at opfylde Parisaftalens målsætninger. Det svarer til årlige investeringer på mere end 6.000 mia. kr.

”Med Parisaftalen følger et kæmpe eksportpotentiale for danske virksomheder. Dansk Industri vurderer, at eksporten af dansk energi- og klimateknologi til centrale markeder som USA, Kina, Mexico og de øvrige EU-lande kan fordobles fra knap 60 mia. kr. i 2014 til op mod 125 mia. kr. i 2030. Derfor er der afsat ca. 10 mio. kr. til en ny eksportordning på finansloven for 2017. Det skal være med til at placere Danmark i den absolutte superliga for grøn eksport – og gøre vores virksomheder til de foretrukne samarbejdspartnere ude i verden,” afslutter energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Kilde: Energi-, Forsynings, og Klimaministeriet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.