Energibesparelser SKRIV UD

Stadig mange fejl i energimærkningen

af: Dorte Nørregaard Larsen, 06-06-2016

Energistyrelsens årlige kvalitetskontrol af de indberettede energimærkninger for bygninger viser, at kvaliteten af energikonsulenternes rapporter er steget en smule i 2015. Men der er stadig 32 pct. af de kontrollerede rapporter, som havde et forkert energimærke. Det er for mange, mener Energistyrelsen ifølge deres hjemmeside.

Energistyrelsen iværksatte sidste år en 7-punktsplan, der skulle øge kvaliteten af ordningen, og det forventes at vi over de næste par år kan se målbare resultater af planen.

Kontorchef Carl-Christian Munk-Nielsen udtaler i flg. Energistyrelsens hjemmeside:

”Det er positivt, at vi på nogle områder ser et løft i kvaliteten af energikonsulenternes arbejde. Men med fejl i 32 pct. af mærkerne er vi dog langt fra i mål endnu. Vi forventer derfor, at vi de næste år vil opleve yderligere fremskridt på baggrund af den handlingsplan, vi iværksatte sidste år”

Rigtig mange bygningsejere investerer i deres ejendomme på baggrund af energimærket. Epinion har for Energistyrelsen lavet en undersøgelse af forbrugernes brug af energimærkningen og den viser, at en tredjedel af de boligejere, der har fået energimærkningsrapporten i 2015, allerede har brugt rapportens renoverings- og besparelsesforslag og derfor er det, ifølge Energiforum Danmarks formand Lars Thygesen, problematisk hvis kvaliteten af energimærkningerne ikke er i orden. Lars Thygesen udtaler:

”Både små og store bygningsejere investerer penge i deres bygninger på baggrund af energimærkerne, og opfatter mærket som et centralt værktøj i den forbindelse, derfor er en fejlprocent på 32 alarmerende”.

Læs evt. mere her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.