Forsyning og VE SKRIV UD

Succes med strategisk energiplanlægning

af: Maria Rask Hetoft Poulsen 01-06-2016
(Foto: Colourbox)

Energistyrelsen melder om succes for de to puljer, der siden 2013 har skulle bidrage til at fremme den grønne omstilling i de danske kommuner. Puljerne er et resultat af KL og Energistyrelsen partnerskab’Omstilling af energien i kommunerne’. De to puljer har været på i alt 25 mio. kr. og har været fordelt på 14 partnerskabsprojekter. Puljerne har haft til formål at fremme samarbejdsrelationer lokalt mellem aktørerne i omstilling og at understøtte strategisk energiplanlægning i kommunerne. Nu viser evalueringen, at missionen er lykkes bl.a. ved at arbejde på tværs af kommunegrænserne.

 

Glæde i Energiforum Danmark

 Den nye evalueringens resultater vækker glæde hos Energiforum Danmark. Her siger sekretariatsleder Dorte Nørregaard Larsen:

- I Energiforum Danmark er vi imponerede af de mange samarbejder og initiativer, der er groet ud af en relativt begrænset støttepulje. Det viser at samarbejds- og partnerskabstankegangen er den rigtige, når det gælder strategisk energiplanlægning. Men den viser også, at det er bydende nødvendigt, at nogen påtager sig den koordinerende rolle og at der er ressourcer og opbakning til, at de gør det. Derfor håber vi meget, at hverken Energistyrelsen eller KL slipper bolden her, men følger op med nye koordinerende initiativer.

I Energiforum Danmark konstaterer man med stor tilfredshed, at man flere steder i landet fortsætter med ambitiøse projekter for egne midler og ad egen kraft. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.