Energibesparelser SKRIV UD

Tilskud til energirenovering af udlejningsejendomme

af: Kasper Elton Jensen, 05-04-2016
Foto: Colourbox

Ejere af private udlejningsejendomme med 12 eller flere beboelseslejemål kan fra nu og frem til og med d. 1.juni 2016 søge om tilskud til energirenovering og klimatilpasning af ejendommen. Det skriver Udlændinge- Integrations- og Boligministeriet på deres hjemmeside.

Tilskudsordningen løber i årene 2015 til 2017, hvor der er afsat en pulje på 50 mio. kr. i hvert af årene 2016 og 2017, som skal gå til energirenovering og klimatilpasning af private udlejningsejendomme.

Formålet med tilskudsordningen er at fremme gennemførelse af energibesparende foranstaltninger og arbejder vedrørende klimatilpasning på grundlag af aftaler mellem udlejer og lejere. Hensigten er, at lejerne får et bedre indeklima og højere sikkerhed for at undgå oversvømmelsesskader i forbindelse med klimaændringerne, uden at de samlede boligudgifter herved stiger. Samtidig får udlejeren mulighed for at få et afkast af energi- og klimainvesteringen, skriver Udlændinge- Integrations- og Boligministeriet på deres hjemmeside.

Hvad kan der søges tilskud til?

Der gives blandt andet tilskud til professionel rådgivning vedrørende bygningstekniske, juridiske, organisatoriske og økonomiske forhold. Dertil gives der også tilskud til energibesparende projekter, som eksempelvis isolering og efterisolering af ydervægge samt udskiftning af vinduer og døre i ejendommen.

Derudover er det muligt at få tilskud til klimatilpasningsarbejde, som eksempelvis kan sikre ejendommen mod oversvømmelser – et problem, der har været en trussel mod mange boligejere i Danmark de senere år, som følge af klimaændringerne. På Klimatilpasning.dk, kan du læse mere om, hvordan du får et gratis klimatjek af din bolig.

Ministeriet understreger, at der ikke gives støtte til projekter, som er igangsat før Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har givet tilsagn til projektet.

Udlændinge- Integrations- og Boligministeriets hjemmeside kan du læse mere om puljen, hvad du kan søge tilskud til samt ansøgningsproceduren.

Kilde: Udlændinge- Integrations- og Boligministeriet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.