SKRIV UD

Træk det misvisende Danmarkskort tilbage, det har allerede givet anledning til forkerte konklusioner

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-12-2016
Grafik: Karin Winther

I Energiforum Danmarks næste blad er der en kritisk artikel om Energistyrelsens CO2- og Energiregnskab for kommuner, og allerede nu er flere aktører i gang med at følge op på problemerne.

I oktober lancerede Energistyrelsen ”Energistyrelsens CO2- og Energiregnskab for kommuner”, som skulle hjælpe kommunerne med at kortlægge deres energiforbrug og CO2-udledning til brug for strategisk energiplanlægning og rapportering til borgmesterpagten m.v. Som I kan læse i artiklen i Energiforum Danmarks blad (smuglæs evt. herer beregneren dog fuld af mangler, som gør CO2 opgørelserne utroværdige. Som det også fremgår af artiklen er det svært, eller nærmest umuligt for kommunerne at rette fejlene eller tilføje de manglende data, dels fordi man ikke kan se præcist, hvilke data der ligger bag de tal som fremgår af beregneren, dels fordi kommunerne kun kan rette i enkelte elementer i opgørelsen. Resultatet er et Danmarkskort med misvisende tal for de forskellige kommuners CO2-udledning, og vel og mærke tal som allerede er blevet brugt politisk, fx i en rapport som Oxford Research har lavet for Region Hovedstaden, som indeholder en status på kommunernes arbejde med klimamålsætninger.

Vores artikel-skribent gjorde opmærksom på problemerne med Oxford Research rapporten på et møde, hvor kommuner og regioner fra hele landet deltog, og nu har Region H bedt alle kommuner i regionen om at opdatere tallene i beregneren, så de kan bruge dem, men som vi skriver i førnævnte artikel er det ikke ligetil. Derfor skal vi her gentage artiklens opfordring til at trække Danmarks-kortet tilbage, så det kun er synligt med login, indtil kommunerne har haft lejlighed til og mulighed for at verificere tallene.

Vi skal også gentage vores store forhåbninger til at beregneren kommer i mål, så kommunerne får det værktøj, de har ventet på så længe, og som ville kunne lette arbejdet med at dokumentere klimaindsatsen gevaldigt.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.