Inspiration SKRIV UD

Vidensdeling og erfaringsudveksling skal bygge bro mellem danske og amerikanske vindvirksomheder

af: Julie Kirk, 13-06-2016
Foto: Colourbox

En ny aftale mellem Danmark og USA skal skabe samarbejde og udbrede viden om offshore vindenergi i USA. På generalkonsulatet i Chicago står Wind Energy Advisory (WEA) klar til at facilitere samarbejde og vidensdeling mellem amerikanske aktører og danske virksomheder på området for vedvarende energi til eventet Offshore Wind Supply Chain Academy i Boston senere på året.

Danmark har gennem mange år samlet erfaring og udviklet kompetencer på området for offshore vindenergi. Danske virksomheder har derfor en masse kompetencer, der matcher den amerikanske efterspørgsel i udviklingen af kilder til vedvarende energi.

Med det nyligt underskrevne Memorandum of Understanding mellem Danmark og USA åbnes der op for vidensdeling inden for offshore vindenergi og kontakt mellem handelspartnere. På generalkonsulatet i Chicago står the Wind Energy Advisory (WEA) med Jeppe Fredslund i spidsen klar til at rådgive danske virksomheder, der gerne vil ind på det amerikanske marked for offshore vindenergi.

Gennem de sidste seks år har WEA-teamet i Chicago opbygget en unik viden om det amerikanske marked. Samtidig har teamet et stort netværk med relevante amerikanske aktører, der er med til at bane vejen for nye markedsadgange for danske virksomheder.

WEA-teamet i Chicago blev fra d. 1. april udvidet med erhvervelsen af Tim Villadsen, der hovedsageligt skal beskæftige sig med at udvikle Offshore vindsektoren i USA. Tim Villadsen har de seneste 5 år arbejdet som ”Warranty Manager” for Siemens Wind Power, primært med fokus på tekniske og kommercielle garantiaftaler på offshore vindparker i Storbritannien.

Sidste år startede generalkonsulatet et nyt samarbejde med OffshoreEnergy.dk. Formålet med denne nye strategiske alliance er at bygge en bro mellem den danske og amerikanske leveringskæde, der i sidste ende skal danne fundament for en stærk offshore vindindustri.

WEA-teamet i Chicago og OffshoreEnergy.dk arrangerer U.S. Offshore Wind Supply Chain Academy. Eventet fokuserer i år på såkaldte ”supply chain challenges” på det amerikanske marked for vindenergi samt vidensdeling og erfaringsudveksling mellem amerikanske og europæiske vindvirksomheder.

U.S. Offshore Wind Energy Academy skal give deltagende virksomheder på begge sider af Atlanten mulighed for at skabe kontakt med aktører i vindindustrien med henblik på opstart af samarbejde og netværk. WEA-teamet fra generalkonsulatet vil være til stede under hele eventet, og det er noget, Jeppe Fredslund ser frem til:

”Vi ser U.S. Offshore Wind Supply Chain Academy som en unik mulighed for at vise amerikanske beslutningstagere og aktører i vindindustrien, hvad Danmark kan, og præcis hvor dansk ekspertise kan gøre en forskel i USA inden for vedvarende energi. Samtidig er generalkonsulatets rolle at rådgive danske virksomheder om det amerikanske marked for vindenergi. I sidste ende håber vi, at eventet vil være med til at bygge broer og skabe mulighed for partnerskaber gennem vidensdeling,” udtaler han.

U.S. Offshore Wind Supply Chain Academy løber af stablen den 29.-30. september.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.