Politik og regler SKRIV UD

Cepos undrer sig over Energikommisionens anbefalinger

af: Ulrik Blaabjerg, 02-05-2017
Foto: Colorbox

Analysechef i Cepos undrer sig over, at Energikommisionen ikke overvejer at anbefale dansk deltagelse i det norsk-svenske certifikatmarked for VE-strøm. 

Generelt ser analysechef Otto Brøns-Petersen to hovedproblemer ved kommisionens anbefalinger. For det første mener han, at de redskaber som man har anvendt hidtil, passer dårligt til de politiske mål. Og for det andet, passer de politiske mål dårligt med Danmarks internationale forpligtelser.

Mens kommisionen med dens nye anbefalinger kun har taget livtag med det første problem, er det andet parameter stadig et overset problem. Ifølge kommisionen skal VE-udbygningen nemlig blive markedsdrevet og omkostningseffektiv, ligesom den direkte statsstøtte skal afvikles. Det er dog langtfra situationen nu, beretter Otto Brøns-Petersen i et indlæg til Altinget.

Analysechefen i Cepos mener desuden at man er nødt til at forcere udviklingen med vedvarende energi, hvis man skal nå målet om 50 procent vedvarende energi i 2030. Han understreger dog, at det vil kræve fortsat statsstøtte, og at en sådan forcering vil blive ekstra dyr, hvis man tager udgangspunkt i kommisionens forventning om hastigt faldende på vedvarende energi og stigende elpriser.

Ifølge Otto Brøns-Petersen bør Danmark derfor overveje at deltage i certifikatmarkedet. Det vil nemlig gøre det muligt at købe VE-strøm fra det land, hvor den kan fremstilles billigst, ligesom anbefalingerne om en yderligere integration af det danske energimarked  i det europæiske, kun styrker argumentet for at gå med, ifølge analysechefen.

Kilde: Altinget 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.