Politik og regler SKRIV UD

Dansk Byggeri: Bygninger bør være mere energieffektive

af: Ulrik Blaabjerg, 31-01-2017
Foto: Colourbox

Der skal skrues op for ambitionsniveauet når bygninger skal renoveres. Sådan lyder udmeldingen fra Dansk Byggeri, der vil gøre bygninger mere energieffektive, som et led i den grønne omstilling. 

Det er Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen, der er ude med et opråb om at retorikken bør ændres når det gælder den grønne omstilling. Ifølge hende bør en vigtig politisk opgave i 2017 således være, at komme væk fra retorikken om, at "energien næsten er helt grøn i 2050, så hvorfor overhovedet spare på den". 

Hos Dansk Byggeri mener man nemlig, at den indstilling til omstillingen til grøn energi vil koste både Danmark og forbrugerne dyrt. I stedet bør man holde sig for øje, at den vedvarende energi ikke er gratis, og at man derfor bør rette det politiske fokus på at finde balancen mellem omkostningerne ved at investere i både vedvarende energi og energibesparelser. 

I 2015 udgjorde den vedvarende energi 31 procent af bruttoenergiforbruget og med en ambition om 50 procent vedvarende energi i 2050, skrider udviklingen og udbyningen af vedvarende energi fremad. Budskabet fra Dansk Byggeri er dog, at selv når hele vores energiforbrug er baseret på vedvarende energi, er der stadig økonomisk fornuft i at tænke i energibesparelser, fordi omkostningseffektive energibesparelser er med til at reducere udgifterne til udbyningen med den vedvarende energi. Et mindre energiforbrug vil derfor til et vist punkt, gøre det lettere og billigere at opfylde målet i 2050. 

Hos Dansk Byggeri har man en lang række forslag til, hvordan bygninger kan bidrage til den grønne omstilling. Disse præsenteres i Byggeriets Energianalyse 2017 ved en konference på Christiansborg den 28. februar 2017. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.