Energibesparelser SKRIV UD

Danske virksomheder de mest energieffektive i Europa

af: Kasper Elton Jensen, 09-05-2017
Foto: Colourbox

De danske virksomheder ligger i det europæiske førersæde, når det gælder om at være mest energieffektiv i industrien. Det viser en opdatering af en analyse som Energistyrelsen har fået lavet på baggrund af tal fra 2014.

De danske industrivirksomheder ligger på en flot første plads foran konkurrenterne fra Irland og Norge på hhv. anden og tredje pladsen. Energieffektiviteten er målt ud fra de direkte energiudgifter i produktionen og de energiudgifter, der er indlejret i halvfabrikata importeret fra udlandet. Analysen, der er lavet af DAMVAD for Energistyrelsen, viser at energiudgifterne i de danske virksomheder udgjorde 7,9 procent af den samlede produktionsværdi i 2014. Det er væsentligt mindre end de 13,4 procent, som energiudgifterne i gennemsnit udgjorde af produktionsværdien blandt de udenlandske virksomheder.

De relativt lavere energiudgifter i Danmark gør danske virksomheder mere robuste overfor udsving i energipriserne sammenlignet med udlandet. Det vil sige, at hvis energipriserne stiger, vil danske virksomheders omkostninger til energi ikke stige i samme grad, som det vil være tilfældet for udenlandske virksomheder. Omvendt vil udlandets energiomkostninger reduceres mere ved faldende priser.

I en pressemeddelelse fra Energistyrelsen lyder det, at energiudgifterne i analysen er ekskl. PSO og andre afgifter. Ligeledes indgår omkostninger til energieffektivisering ikke i analysen.

Du kan læse hele analysen som DAMVAD har lavet for Energistyrelsen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.