Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Energiforum Danmark set med medlemmernes øjne – Interview med Erik Andersen

af: Mikkel Nielsen, 17-11-2017
Foto: Colourbox

Energiforum Danmark arbejder konstant på at gøre foreningens fokus skarpere i forhold til vores medlemmer. Det har blandt andet resulteret i en redefinering af foreningens vision og berettigelse. I den forbindelse har vi givet et udsnit af vores medlemmer ordet, for at høre, hvordan de gør brug af Energiforum Danmark, og hvad de får ud af det.

Vi vil i de følgende uger bringe en række interviews med henholdsvis en bygherre, en leverandør, og en underviser. Her i andet interview har vi snakket med adjunkt ved Erhvervsakademiet Lillebælt, Erik Andersen, om hvordan han gør brug af Energiforum Danmark og hvad han mener om foreningens arbejde.

Der er flere grunde til at han har medlemskab hos Energiforum Danmark, forklarer Erik. ”Aktuelt er det fordi Energiforum Danmark er en nem måde at holde øje med hvad der rører sig indenfor energiforbrug i bygninger i bred forstand. Samtidig benytter vi aktivt Energiforum Danmark i undervisningen på energiteknologstudiet ved Erhvervsakademiet Lillebælt.” De studerende besøger eksempelvis årsmødets foredrag og udstilling, og deltager gerne i lokalarrangementer når der er noget som er relevant. ”Endelig er det en god og nem måde at vedligeholde sit netværk.” tilføjer Erik.

”Energiforum Danmark er gode til at kommunikere nyheder, omtale tekniske, økonomiske og politiske energirelaterede emner og de fleste af de arrangementer der afholdes er aktuelle på tidspunktet og relevante for folk i branchen.” mener Erik. Men når det er sagt så fortæller Erik, at han har svært ved mange pop-ord som benyttes: ”Et begreb som f.eks. intelligent energiudnyttelse er hult, det omvendte er jo indlysende tåbeligt! For så vidt mener jeg at det bare drejer som om at undgå spild.”

På energiteknologstudiet, hvor Erik underviser, gør de brug af en række kilder, og heriblandt er Energiforum Danmark. Uddannelsen spænder meget bredt, da eleverne skal gennem bygnings- vvs- & el-teknik, samt energiteknologi/-fysik, energistyring/-ledelse, projektledelse, innovationsteknikker, økonomi og politiske forhold, alt sammen på kun to år. Derfor har det været svært for Erik at finde passende litteratur, som ikke bliver for fagspecifik, og som kan komme rundt om de mange emner på et mere overordnet plan. Her har Energiforum Danmark gjort sig nyttigt, men Erik savner opdatering af foreningens EnergiWiki da denne type database, til undervisningsbrug med sin bredde og praktiske forklaringer, er velegnet til brug i forbindelse med energiteknologstudiet.

Erik har deltaget i mange arrangementer gennem tiden. ”Dels årsmøderne, som er et godt sted at møde tidligere kolleger men det er også stedet til at få et lille indblik i eventuelle nyheder blandt produkterne.” fortæller Erik. Her er netværk en vigtig faktor, forklarer Erik, da det altid styrkes til den slags møder. ”Nogle gange opstår helt nye kontakter, andre gange er det bare vedligehold af kontakter som ellers ville være falmet og forsvinde.”

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.