Forsyning og VE SKRIV UD

Energistyrelsen udsætter atter sin basisfremskrivning

af: Ulrik Blaabjerg, 28-02-2017
Foto: Colourbox

Den ventede basisfremskrivning fra Energistyrelsen må atter lade vente på sig. Basisfremskrivningen der blandt andet skal give en status på forbruget og produktionen af energi samt udledningen af CO2 ventes nu færdig medio marts i stedet. 

Basisfremskrivningen har ellers ladet vente på sig i et godt stykke tid efterhånden, efter at den ikke blev færdig i slutningen af 2016. Dengang meldte man en ny deadline ud, som var igår, men i en mail til Altinget skriver Energistyrelsen, at man nu i stedet forventer at kunne præsentere den medio marts. 

Basisfremskrivningen bliver imødeset fra flere kanter, da den forventes at give en status på regeringsgrundlagets formulering om, at "Danmark i 2030 skal have mindst 50 procent af sit energibehov dækket af vedvarende energi". Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har dog tidligere udtalt, at det kan blive svært at opfylde målet om 50 procent vedvarende energi i 2030, og at man uden en ny politik, snarere ligger i omegnen af 40 procent. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.