Politik og regler SKRIV UD

Energistyrelsen udvider BedreBolig-ordningen

af: Ulrik Blaabjerg, 19-05-2017
Foto: Colourbox

Energistyrelsen udvider BedreBolig-ordningen til også at gælde etageejendomme og andre store bygninger. Ti virksomheder er godkendt og står klar med hjælp til energirigtig renovering af etageejendomme.

Energistyrelsen udvider nu BedreBolig-ordningen til også at omfatte rådgivning til renovering af etagejendomme og andre store bygninger. Det er især i landets større byer at man finder gamle etageejendomme, som trænger til renovering for at kunne leve op til nutidens krav til komfort og mindst muligt energispild.

Ved en vellykket renovering, som samtidig reducerer energiforbruget, er der typisk behov for kvalificeret rådgivning, forklarer kontorchef i Energistyrelsen Carl-Christian Munk-Nielsen: ”Det er ofte en stor opgave for andelsboligforeninger og ejerforeninger at nå i land med en vellykket renovering. Kvalificeret rådgivning er derfor en stor hjælp, og BedreBolig-rådgivning kan være med til at sikre, at renoveringen også reducerer energiforbruget i bygningen”.

Selvom kvalificeret hjælp er med til at give gode forudsætninger forud for en renovering, har BedreBolig-ordningen som vi også skildrede tidligere på foråret dog ikke haft en markant indflydelse på antallet af energirenoveringer. Mens BedreBolig-rådgivningen eksempelvis var med til at kvalificere husejernes viden om renovering og energiforbrug, konkluderede en rapport om ordningen dog også, at danskernes energirenoveringer afhænger af mere end BedreBolig-ordningen og blandt andet præges af en række faktorer, som ordningen ikke har indflydelse på.

Fremtiden må derfor vise om BedreBolig-rådgivningen vil føre til flere renoveringer med energiforbruget for øje.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.