Klima og ressourcer SKRIV UD

EU strammer kravene til bilers CO2-udledning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 13-11-2017
Foto: Colorbox

Nyt EU-forslag skal sikre, at biler er 30% renere i 2030. Men forslaget er uden sanktioner, hvis industrien ikke når målet og det møder kritik. En del politikere og grønne organisationer kalder det et knæfald for bilindustrien.

I følge Altinget.dk, går EU-parlementariker Jens Rohde så langt som til at kalde forslaget horribelt. Han udtaler til Altinget:

"Det er under al kritik. Vi står midt i COP23, hvor vi diskuterer, hvordan vi sikrer os implementering og opfyldelse af målene fra Paris-aftalen. Det første kommissionen så gør, er at lave et knæfald for autoindustrien ved at lade være med at gøre kravene bindende. Det er helt horribelt"

I Dansk Elbilalliance ser man mindre dystert på perspektiverne. Branchechef Lærke Flader udtaler til Altinget:

"Det vil få stor betydning for teknologiudviklingen, og for hvor hurtigt udfasningen af fossile biler kommer til at ske"

Lærke Flader udtaler også: 

"Det vil sige, at en ren forsillebil ikke kan sælges fra 2030. Det er da et godt mål"

I den traditionelle bilbrance finder man forslaget alt for vidtgående og mener ikke at der er tid nok til at nå så vidtgårende en reduktion af bilers CO2-udledning.

Kilde: Altinget.dk

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.