Politik og regler SKRIV UD

Fortsat grøn omstilling efter 2020 kræver nye energipolitiske initiativer

af: Ulrik Blaabjerg, 15-03-2017
Foto: Colourbox

En basisfremskrivning fra Energistyrelsen viser, at Danmark når EU-målene i 2020 for anvendelsen af vedvarende energi og de ikke-kvoteomfattede drivhusgasudledninger. En fortsat grøn omstilling efter 2020 vil dog kræve, at der gennemføres nye energipolitiske initiativer.

I basisfremskrivnen beskrives det blandt andet hvordan forbruget af vedvarende energi efter 2020 ventes at være nogenlunde konstant. Dette skyldes den såkaldte ”Frozen” policy, en tilgang der gør at der ikke forventes omstillet flere kraftværker til biomasse. Samtidig er der ikke vedtaget nye havvindmølleparker og da støtten til landvindmølleparker bortfalder i 2018, ventes udbygningen med landvindmøller også at stoppe.  

I Danmark vil 40 procent af det samlede energiforbrug være dækket af vedvarende energi i 2020 og dermed opfylder Danmark EU-målsætningen på 30 pct. med stor margin. Af basisfremskrivningen fremgår det dog, at VE-andelen ikke vil være over ca. 40 pct. i 2030. Hvis regeringens mål om, at vedvarende energi skal dække mindst halvdelen af energiforbruget i 2030 skal opfyldes, tyder det altså på at der er behov for yderligere energipolitiske initiativer.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.