Energibesparelser SKRIV UD

Gammel mejeribygning tildeles det bedste energimærke

af: Ulrik Blaabjerg, 08-06-2017
Foto: Colourbox

Det gamle Pomose mejeri i Asserballe fra 1887, er netop blevet tildelt energimærket A2020, hvilket er det bedst mulige. En større energirenovering af bygningen har medført en bolig, som er billigere at bo i og har et meget bedre indeklima.

Selvom det at energirenovere en 130 år gammel bygning kan afskrække de fleste, var familien Rasmussen, der har boet i det tidligere mejeri i Asserballe i 36 år, ikke i tvivl da det viste sig at de kunne spare flere tusinde kroner om året: ”Da det viste sig, at vi kunne spare flere tusinde kroner om året, var jeg ikke i tvivl", siger Finn Rasmussen, der til dagligt er bygningschef på EUCsyd. 

Den gamle mejeribygning der er fra 1887, har 322 m2 opvarmet areal, massive mure og sprossevinduer. Alligevel er bygningen altså blevet tildelt det bedste energimærke. På ejendommen er der blandt andet installeret et varmepumpeanlæg, som henter varmen ud af grundvandet fra mejeriets vandboring. Boligen er løbende blevet efterisoleret med både nye døre og vinduer, isolering på loft og gulv, og på ydervæggene er der indvendigt opsat isolerende forsatsvægge. I 2012 blev der ligeledes monteret et 52 m2 sydvendt solcelleanlæg. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.