Forsyning og VE SKRIV UD

Grøn omstilling udfordrer den digitale sikkerhed

af: Dorte Nørregaard Larsen, 04-09-2017
Foto: Colorbox

I følge Dansk Energi betyder den grønne og digitale omstilling, at der nu alene i Danmark er decentral elproduktion fra godt 6.000 vindmøller og knap 100.000 solceller. Derudover får stadig flere forbrugere fjernaflæste elmålere i deres hjem, ligesom stadig flere eldrevne apparater, som mobiltelefoner, pc’ere, tv-apparater, elbiler, varmepumper, lyskilder, bliver forbundet via internettet. Det gør systemet sårbart for hacking.

Mads Børgaard Madsen fra rådgivningsfirmaet PwC udtaler til Dansk energi:

"Transformationen er positiv, men den giver nogle sikkerhedsudfordringer for alle de involverede parter. Hver gang der opstilles en ny digital enhed, opstår der en ny risiko for, at hackere kan udnytte situationen" 

I følge Dansk Energi har de fleste ubehagelig hændelser ind til videre handlet om blackmail via ransomware og forskellige former på forsøg på økonomisk svindel. Hacker-angrebet på ukrainske energiselskaber, Mærsk Line, britiske sygehuse og mange andre i juni 2017 handlede imidlertid også om ’bare’ at ødelægge.

"Den slags angreb er særdeles bekymrende for energibranchen for, hvis strømmen går, kan det lamme samfundet og i den sidste ende koste liv. Derfor er det vigtigt, at de involverede parter sætter fokus på cybersikkerhed - og vigtigt, at de handler" siger Mads Nørgaard Madsen til Dansk Energi.

Læs hele artiklen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.