Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Ophævelse af støtteordninger til el produceret på biomasse

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-02-2017
Foto: Colorbox

Et lovforslag om ophævelse af støtteordninger for elektricitet fra særlige anlæg, der anvender biomasse som energikilde, er netop sendt i høring.

Formålet med lovforslaget er at ophæve de to støtteordninger for elektricitet fra særlige anlæg, der anvender biomasse som energikilde i § 44, stk. 2-4 i lov om fremme af vedvarende energi (VE-loven), som trådte i kraft i 2009. 

Forslaget er en konsekvens af, at ordningerne ikke er blevet anmeldt til og stats- støttegodkendt af Europa-Kommissionen, inden de blev sat i kraft. Det betyder, at støtte, der udbetales efter de to ordninger, er ulovlig statsstøtte i medfør af EU’s statsstøtteregler.

Der er høringsfrist 20. februar og ønsker man at se høringsmaterialet, er man velkommen til at kontakte sekretariatet.

Der er fortsat to støtteordninger i VE-loven, hvorefter der kan ansøges om støtte for elektricitet fra anlæg, der anvender biomasse som energikilde:

1) Den generelle støtteordning for elektricitet fra anlæg baseret på biomasse i VE-lovens § 45. Der kan ydes et fast pristillæg på 15 øre pr. kWh efter bestemmelsen. Denne støtteord- ning gælder for alle anlæg, uanset anlægstype, installeret effekt og om der anven- des biomasse alene eller sammen med andre brændsler.  

2) Støtteordningen for elektricitet fra særlige anlæg med en installe- ret effekt på 6 kW eller derunder, der kun anvender biomasse. Der kan ydes en afregningspris på 74 øre pr. kWh (2017), som ydes i 10 år fra nettilslutningstids- punktet. Ordningen er blevet anmeldt efter gruppefritagelsesforordningen den 25. januar 2017, og vil udløbe den 31. december 2020.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.