Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Udkast til Bygningsreglement 2018

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-05-2017
Foto: Colourbox

Udkast til nyt Bygningsreglement (BR18) er netop sendt i høring. Udkastet byder bl.a. på en ny struktur opdelt efter emner og uden vejledningstekster. Derudover lægges der op afskaffelse af den tekniske sagsbehandling i kommunerne og nye konstruktions- og brandklasser.

I det nuværende bygningsreglement er der to kolonner, en lovkolonne og en kolonne med vejledningstekst. Med ændringen af bygningsreglementet afskaffes den nuværende kolonne-opdeling. Det skyldes, at der med den nuværende struktur kan opstå tvivl om, hvorvidt vejledningsteksten er bindende eller vejdledende. Vejledning til bygningsregelemntets bestemmelser, vil fremadrettet blive samleti særskilte vejledninger.

Med det nye bygningsreglement ændres kommunens opgave med at foretage teknisk byggesagsbehandling pr. 1. januar 2018. Ændringen betyder, at kommunalbestyrelsen fremadrettet ikke skal foretage en vurdering af de tekniske løsninger, der er valgt i byggeriet, i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Det svarer til den afbureaukratisering af byggesagsbehandlingen, der trådte i kraft for det simple byggeri i 2009. For brand- og konstruktionsforhold indføres krav om, at certificerede statikere og brandrådgivere skal dokumentere overholdelse af bygningsreglementets tekniske bestemmelser i det komplicerede byggeri.

For de øvrige tekniske emner i bygningsreglementet, skal kommunal- bestyrelsen ikke foretage teknisk byggesagsbehandling pr. 1. januar 2018. Bygningsreglementets administrative bestemmelser ændres på denne baggrund.

Som opfølgning på afskaffelsen af den tekniske byggesagsbehandling indføres krav om, at kommunerne skal foretage en stikprøvekontrol af dokumentation for byggeriet i det færdige byggeri i 10 pct. af sagerne. Kravet omfatter alene de dele af bygningsreglementets bestemmelser, hvor der i dag er en teknisk byggesagsbehandling i kommunerne, og som fremover bliver undtaget for myndighedsvurdering uden, at der stilles krav til, at en certificeret rådgiver påser dokumentationen for de valgte løsninger. Det vedrører fx energi, indeklima, installationer og tilgængelighed.

Du kan se høringsmaterialet her.

Der er høringsfrist 11. juni og har du bidrag til Energiforum Danmarks høringssvar, hører vi gerne herom senest 6. juni

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.