Klima og ressourcer SKRIV UD

Klimatilpasning og byfornyelse to sider af samme sag

af: Dorte Nørregaard Larsen, 02-10-2017
Foto: Colourbox
Projektet "Klimatilpasning Kokkedal" viser, hvordan en forstad kan vende et akut problem med oversvømmelser til en mulighed for at skabe en mere attraktiv bydel.

Projektet dækker en 69 ha. stor bydel med et grønt ådalsområde, skole, plejecenter, hal, indkøbscenter og boligområderne Egedalsvænge, Byengen, Nordengen, Skovengen og Engen. I alt bor der cirka 3.000 mennesker i projektområdet. 

I fremtidens Kokkedal vil mange af byens grønne områder og byrum blive omdannet gennem en omfattende etablering af ny infrastruktur og regnvandstekniske løsninger, der kan tilbageholde regnvand og samtidig opgradere byrum og pladser. Visionen med Klimatilpasning Kokkedal er derfor at bruge klimatilpasningen som en mulighed for at binde Kokkedal bedre sammen, skabe, nye aktive byrum og styrke bylivet. 

Projektet er støttet af Realdania og direktør fra Realdania Jesper Nygaard udtaler:

”Klimatilpasning Kokkedal viser, at vi kan langt mere, hvis vi arbejder sammen. Seks parter har skudt penge, viden og engagement ind i et fælles projekt, som viser at klimatilpasning og byfornyelse kan være to sider af samme sag. Vi håber, at mange vil lade sig inspirere af projektet.”

Du kan læse mere om projektet her.
Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.