Inspiration SKRIV UD

Kom til seminar og ekskursion om solenergi og byplanlægning i Nordhavn

af: Kasper Elton Jensen, 14-06-2017
Foto: Colourbox

Parterne bag det internationale projekt ´IEA SHC Task 51: Solar Energy in Urban Planning´, inviterer i samarbejde med Innovationsnetværket Dansk Lys til seminar og ekskursion om solenergi og byplanlægning.

Seminaret, der afholdes på Copenhagen International School, henvender sig til byplanlæggere, arkitekter, lysdesignere, developere, kommuner, mv.

Det vil være muligt at høre om Copenhagen International Schools farveskiftende solcellefacade og døgnrytmebelysning. Derudover vil du kunne høre om solcellebelysning i byrum.

Seminaret har to hovedoverskrifter: Bæredygtig byudvikling; Solenergi i det åbne land.

Bæredygtig byudvikling
Under denne overskrift bliver der set nærmere på eksempler om, hvordan både solenergi og gode dagslysforhold kan udnyttes og optimeres i udvikling af nye bæredygtige byområder. Hør om byudviklingsprojekterne Nærheden og Ørestad Fælledkvarter. Ligeledes om Fredericia C og Sønderborg Havn, der er danske case studies i Task 51.

Solenergi i det åbne land
I anden del af seminaret vil der blive diskuteret, hvordan fremtidens store solenergianlæg kan indpasses i det åbne landskab på æstetisk og forsvarlig vis.

Der vil være oplæg fra Hanne Bat Finke, der er landskabsarkitekt/formand Akademirådets Landskabsudvalg, og som netop har udgivet publikationen http://www.akademiraadet.dk/assets/files/Landskabsudvalg/Energilandskaber.pdf

Herudover vil der blive fortalt om Task 51 case studies (Brædstrup solvarme) og set på internationale eksempler.

Ekskursion
Dagen afsluttes med ekskursion, hvor deltagerne bliver opdateret på byudviklingen i Nordhavn. By & Havn guider deltagerne rundt i området og holder oplæg i den nye opdaterede udstilling The Silo.

Det er gratis at deltage i seminaret, men der vil blive faktureret et no-showgebyr på 500 kr. ved afbud efter tilmeldingsfrist eller ved udeblivelse.

Tilmeldingsfrist er d. 19. juni på http://www.solarcitydenmark.dk/Arrangementer/Tilmelding

Om projektet IEA SHC Task 51 - Solar Energy in Urban Planning
Projektets formål er integreringen af solenergi i planlægningen, gennem udvikling af strategier, metoder, værktøjer. Ligeledes indsamling af gode eksempler (case studies).

De danske deltagere i projektet er: Solar City Denmark (projektledelse), Dansk Management & Esbensen, PlanEnergi, Mikkelsen Arkitekter, Akademisk Arkitektforening, KADK.

Projektet støttes af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.