Politik og regler SKRIV UD

Ny dispensationsmulighed kan få betydning for boligselskaber

af: Ulrik Blaabjerg, 25-01-2017
Foto: Colourbox

Et nyligt vedtaget lovforslag skal gøre det muligt at give dispensation til almene boligafdelinger, i forhold til de gængse bestemmelser omkring varmemåling. Det kan få stor betydning for mange boligselskaber. 

Den oprindelig lov om individuel varmeopmåling i etageejendomme, som der nu kan søges om dispensation for, blev vedtaget tilbage i 1996 og bekendtgjorde, at alle lejligheder skulle have varmemålere og afregne efter forbrug i stedet for pr. m2.

Lovforslaget gav kronede dage for en masse varmemåler-firmaer, men førte også til en masse energibesparelser. Energibesparelserne medførte dog også et dårligt indeklima og ujævn varmefordeling nogen steder, fordi folk sparede for meget på varmen eller helt lukkede for varmen i nogle rum. Det betød at naboen havde svært ved at varme sine rum op, hvilket især var et problem i gamle ejendomme med dårlig isolering.

Flere fagspecialister har gennem årene forsøgt at advokere for, at man i stedet skulle måle indeklima (temperatur, CO2 og fugt) i ejendommens lejligheder. Herefter skulle folk betale for det komfort-niveau de har og straffes prismæssigt hvis der er tale om fråds eller en situation der er decideret dårlig for bygningen.

Fortalerne for denne model mente, at det skulle være ejerne og driftspersonalets opgave at sørge for energieffektiviteten i ejendommen. Hidtil har det ikke været muligt på grund af loven, men med det nye lovforslag er det nu muligt at fordele de samlede varmeudgifter ud fra målt indeklima i de enkelte lejemål. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.