Energibesparelser SKRIV UD

Nye vinduer nedsætter støj udefra

af: Kasper Elton Jensen, 02-06-2017
Foto: VELFAC

Bor man i en storby eller ud til en trafikeret vej, så kan man nok nikke genkendende til den ofte medfølgende støj, som kommer udefra gaden. Men det er der nu råd for - og det er uden, at det påvirker indeklimaet.

I forbindelse med et nyt byggeprojekt i Vanløse fik bygherrerne stillet som krav, at der skulle anvendes såkaldte russervinduer i de 11 nye lejligheder. Russervinduer er et nyt vindueskoncept, der er udviklet af virksomheden VELFAC, der har mere end 50 års erfaring inden for udviklingen af vinduer. Russervinduer virker støjdæmpende, uden at det forhindrer den nødvendige udluftning. Konstruktionen fungerer ved at to separate vinduespartier kan åbnes henholdsvis øverst og nederst, og dermed hindres lyden i at trænge ind udæmpet, mens der luftes ud.

”Selv med ventilation via vinduerne udsættes beboerne ikke for støjniveauer, der overstiger Miljøstyrelsens grænseværdier. Derfor er russervinduer ofte et krav i boligbyggerier med beliggenhed ud til trafikerede veje”, forklarer key account manager Pascal Kops fra vinduesproducenten VELFAC, der har stået for leveringen af de i alt ca. 171 kvadratmeter vinduer til projektet.

Der er dog et problem med de nye Russervinduer, og det er, at de ikke er standardelementer, og derfor skal de tilpasses specifikt til byggeprojekterne.

”Dermed kan det kun anbefales at tage leverandøren med på råd tidligt i projekteringen, så man fra starten sikrer sig, at alle krav og hensyn til design, funktionalitet, støjdæmpning osv. bliver mødt. Det kan spare bygherre for mange omkostninger senere i projektet”, fortæller Pascal Kops i en pressemeddelelse.

Kilde: VELFAC

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.