Inspiration SKRIV UD

Nyt beregningsværktøj til grøn omstilling

af: Ulrik Blaabjerg, 06-04-2017
Foto: Colourbox

Energistyrelsen lacerer et nyt værktøj, der belyser værdien af vedvarende energi i forskellige energisystemer. Det er blandt andet med udgangspunkt i eksisterende kraftværker, at modellen beregner de systemmæssige effekter af alternativ udbygningen af vedvarende energikilder som sol og vind. 

Værktøjet kaldes Balmorel Lite og er blevet til på baggrund af Energistyrelsens internationale samarbejde. Modellen der kan foretage forskellige scenarieanalyser ud fra forskellige kombinationer af vedvarende energi, er tænkt som et første og simpelt bud på mulighederne og konsekvenserne ved at introducere vedvarende energi i et givent elsystem.

Baggrunden for lanceringen af Balmorel Lite er ifølge Energistyrelsen, at man ønsker at få fokus på den økonomiske værdi af vedvarende energi i elsystemet på en enkel måde i andre lande, herunder i Energistyrelsens samarbejdslande. Samtidig er formålet med værktøjet at tilbyde et bredere billede af mulighederne og udfordringerne ved at integrere forskellige former for vedvarende energi i elsystemet.

Resultaterne fra Balmorel Lite kan desuden benyttes i sammenhæng med Energistyrelsens Levelized Cost of Energy-beregner (LCoE Calculator), og kan dermed tilbyde myndigheder i verdens lande økonomisk opnåelige og bæredygtige alternativer til deres fremtidige energisystemer, hvor faktorer som systemomkostninger, elpriser og påvirkninger ved energisammensætninger medregnes.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.