Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Opvarmning til netværkskonference: Michael K. Therkildsen

Bygningsdata og Bigdata

af: Mikkel Nielsen, 05-10-2017
Foto: DR

 

 

 

Dette års netværkskonference nærmer sig med hastige skridt, og vi har svært ved at vente længere. Derfor har vi taget forskud på glæderne, og har interviewet en række af oplægsholderne om hvad man kan forvente sig den 2. november, i DRs Koncerthus, når Energiforum Danmark afholder netværkskonference. Vi kommer gennem oktober til at bringe disse interviews, og vi starter ud med Michael K. Therkildsen fra NAVITAS.

Jordens klima er under forandring, og om ganske få generationer vil der være godt 10 mia. mennesker på vores klode, som alle vil komme til at skulle bruge energi. Det bliver derfor stadig vigtigere at vi bruger energien smartere og mere samfundsmæssigt korrekt. Michael vil i sit oplæg berøre konsekvenserne af tekniske anlæg som ikke spiller sammen, og hvordan BIGDATA kan påvirke fremtidens, såvel fortidens byggerier.

”BIGDATA, eller strukturereret data giver ikke kun mulighed for energioptimering, men også optimering af indeklima, vagttjeneste, adgangssystemer, alarmsystemer, ja kun fantasien sætter grænser for de muligheder man har når man har styr på sine data, og når de tekniske anlæg begynder at spille sammen,” lyder det fra Michael

Når man snakker BIGDATA, så tænker mange på store dyre tekniske datasystemer som er svære at vedligeholde og dyre at installere. Men dette er langt fra tilfældet. Michael beskriver nemlig, hvordan de hos NAVITAS, har skabt et dynamisk BIGDATA-system, som både har været billigt at installere og som ikke kræver ny programmering af de eksisterende systemer. Der kan derfor være masser at hente, også selvom budgettet er stramt og systemerne kan virke komplekse. ”Teknologierne eksisterer allerede i dag, det er kun at se mulighederne,” kommer det fra Michael.

Michael har over 26 års erhvervserfaring, hvor en stor del af hans arbejde har haft fokus på optimering af både processer og energistyring. Hvilket går hånd i hånd med målsætninger som styring af aftalt økonomi, kvalitet- og risikostyring, samt hovedprincipperne i LEAN. Han har altså masser af erfaringer at trække på, så der er meget at glæde sig til.

Michael K. Therkildsen holder sit oplæg; ”Bygningsdata og Bigdata” kl. 13.45 i Studie 3. Du kan stadig nå at tilmelde dig ved at registrere dig her.

 

Foto: Michael K. Therkildsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.