Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Opvarmning til netværkskonference: Nikolaj Sonne

Fremtidskikkert

af: Ulrik Blaabjerg, 10-10-2017
Foto: Colourbox

Dette års netværkskonference nærmer sig med hastige skridt, og vi har svært ved at vente længere. Derfor har vi taget forskud på glæderne, og har interviewet en række af oplægsholderne om hvad man kan forvente sig den 2. november, i DRs Koncerthus, når Energiforum Danmark afholder netværkskonference. Vi kommer gennem oktober til at bringe disse interviews, og her i den anden udgave har vi interviewet Nikolaj Sonne, journalist og vært på DR2-programmet "So Ein Ding". 

Du kender ham sikkert fra skærmen. Gennem en årerække har Nikolaj Sonne med en humoristisk tilgang dækket små såvel som store teknologiske landvindinger inden for gadget-genren. Nikolaj, der er uddannet journalist, er kendt som den mere end almindeligt tech-interesserede journalist, der med sit eget tech-program på DR2 ”So Ein Ding”, blandt andet tager seeren med til alverdens teknologimesser hvor de nyeste teknologiske gadgets bliver præsenteret for øjnene af verdens teknologi-nørder.

Når man spørg Nikolaj hvor interessen for teknologi stammer fra lyder svaret, at det dels er den umiddelbare fascination af hvordan tingene er skruet sammen og dét de kan. Selv en “kedelig" hverdagsting som en trådløs mus er en opvisning i ingeniørkunst inden for radiokommunikation og optik, forklarer han. Og sådan er det med de fleste ting for Nikolaj Sonne. Zoomer man tilstrækkeligt ind, bliver de fleste ting interessante.

Et andet aspekt der fremmer Nikolajs interesse for teknologien er desuden alle de ting som teknologien gør ved os som individer og som samfund. I dag er der f.eks. flere ”indbyggere” i Facebook end nogen anden nation på planeten, men alligevel er det en sort kasse, hvor det er meget svært at finde ud af hvad der foregår på indersiden, forklarer Nikolaj.

På årets netværkskonference vil han holde et oplæg der specielt henvender sig til folk som er trætte af BuzzwordsQuiz og DisruptionBing. Her vil han nemlig forsøge at løfte noget af sløret og fortælle om hvordan udvalgte teknologier allerede i dag præger verden og herunder hvordan de virker. Derudover vil han forsøge at anskueliggøre nogle af effekterne de kan have i en ”ikke-så-fjern-som-mange-forestiller-sig-fremtid”.

Oplægget er især aktuelt for tiden idet et begreb som ”disruption” gør sig gældende i flere og flere sammenhænge. Historisk set blev manden afløst af en hest, der blev afløst af en traktor og dermed har teknologien været med til at bidrage til vores forestilling om at alt var bedre i de gode gamle dage. I sit oplæg vil Nikolaj blandt andet forklare hvordan kunstig intelligens er begyndt at brede sig som en sand digital steppebrand.

Nikolaj Sonne holder sit oplæg; ”Fremtidskikkert” kl. 11.30 i Studie 3. Du kan stadig nå at tilmelde dig ved at registrere dig her.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.