Politik og regler SKRIV UD

Regeringen lukker to biomassestøtteordninger

af: Kasper Elton Jensen, 24-01-2017
Foto: Colourbox

To støtteordninger til særlige el-produktionsanlæg, der benytter biomasse som energikilde, er ikke blevet anmeldt eller godkendt af Europa-Kommissionen, hvilket betyder, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt har været nødsaget til at lukke begge støtteordningerne.

Energistyrelsen oplyser at ordningerne omfattede bl.a. anlæg af typen organic rankine cycle (ORC-anlæg) og stirlingmotorer, der anvender biomasse som energikilde, og var skrevet ind i VE-loven under støtteordninger til særlige el-produktionsanlæg, der anvender biomasse som energikilde enten alene eller sammen med andre brændsler (§ 44 stk. 2 og 3). Begge støtteordninger er dog ikke lovlige efter de eksisterende EU retningslinjer for statsstøtte, og derfor var ministeren tvunget til at lukke begge ordninger med virkning fra 1. januar 2017.

Ifølge Energistyrelsen har begge ordninger dog kun været anvendt i et begrænset omfang, hvilket kan skyldes, at der i forvejen findes to støtteordninger i VE-loven for elektricitet fra anlæg, som anvender biomasse. Den ene er den generelle støtteordning for biomasseanlæg efter § 45, hvor statsstøttegodkendelsen udløber 31. marts 2019, og den anden er støtteordningen for særlige anlæg på 6 kW eller derunder efter § 44, stk. 5, hvor statsstøttegodkendelsen vil udløbe den 31. december 2020.

Begge de eksisterende støtteordninger er godkendt af EU og kan søges hos Energinet.dk.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.