Politik og regler SKRIV UD

S og R kræver billigere el til elbusser

af: Kasper Elton Jensen, 24-02-2017
Foto: Colourbox

I den kommende tid skal politikerne på Christiansborg drøfte mulighederne for at ændre afgiftsreglerne for elbiler, og i den forbindelse har Socialdemokratiet og Radikale Venstre dannet fælles front for at få billigere strøm til elbusserne i Danmark. Det skriver dr.dk fredag.

I dag koster strøm til busser 91 øre per kWh i afgift, hvilket er et godt stykke over afgiften på elprisen til letbaner og S-tog, der ligger på 0,4 øre per kWh. Den forskel vil Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, gerne have udlignet, så afgiften på el til elbusser bliver den samme som afgiften på S-togenes el.

”Hvis du i dag driver et S-tog på el, er der en særlig lav afgift. Hvis du oplader et batteri til at bruge i en elbus, så er der en noget højere afgift. Vi synes, at de skal have den samme lave afgift, så vi kan få flere elbusser ud på vejene”, siger Jesper Petersen til dr.dk.

Jesper Petersen står ikke alene med sin efterspørgsel om billigere el til elbusserne. Radikale Venstres skatteordfører, Martin Lidegaard, opfordrer ligeledes skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at ændre i afgiftsreglerne for den offentlige transport, så der kan komme flere elbusser på vejene i Danmark.

”Vi skal have flere elbusser i Danmark. De støjer mindre, de udleder mindre forurening og er meget bedre for klimaet. Vi kan få flere elbusser, hvis vi siger, at el, der bruges i elbusser, skal være fri for afgifter”, siger Martin Lidegaard til dr.dk.

Alt i mens Venstres skatteordfører Louise Schack-Elholm ikke ønsker at kommentere på kravene fra de to oppositionspartier så længe forhandlingerne står på, så bakkes Socialdemokraterne og Radikale Venstre op af et andet af regeringspartierne – nemlig Det Konservative Folkeparti, hvor skatteordfører Anders Johansson mener, at det er vigtigt, at der bliver set nærmere på bedre vilkår får el-transporten.

”Vi synes jo, det er vigtigt, at vi får set på, hvordan vi får elektrificeret vores transportnet. På den baggrund synes jeg, det er positivt, hvis vi kan finde en billigere og mere effektiv måde at gøre det på”, siger Anders Johansson til dr.dk.

Det forventes, at partierne sætter sig sammen i løbet af næste uge, og forhandler en ny aftale på plads.

Kilde: dr.dk

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.