Forsyning og VE SKRIV UD

Solcelleejere går til folketingets ombudsmand i sag om løftebrud og millionregninger

af: Ulrik Blaabjerg, 28-07-2017
Foto: Colourbox

Frustrerede solcelleejere går til Folketingets Ombudsmand for at få hjælp til at holde politikerne op på et 20-årigt løfte, de fik i 2012 om uændrede afregningsvilkår.

Hos Dansk Solcelleforening er man så træt af, at et politisk flertal med ministeren i front tilsyneladende ikke har tænkt sig at foretage sig noget i forhold til en truende millionregning til ejere af solceller. Derfor vil danske solcelleejere nu gå videre med sagen til folketingets ombudsmand. Michael Hvitfeldt, formand i Dansk Solcelleforening, forklarer om situationen til finans.dk: "Vi har svært ved at se andet, end at Lars Chr. Lilleholt (V) er bevidst om, at det, der foregår, er et regulært løftebrud over for 85.000 solcelleejere. Men ministeren er åbenbart ligeglad. Derfor vil vi nu gå til Folketingets Ombudsmand". 

Udmeldingen fra Dansk Solcelleforening kommer af, at statsejede Energinet arbejder på at tvangsflytte 85.000 solcelleejere over på nye afregningsregler. Et skifte som for 82.000 af ejerne vil betyde en årlig ekstraregning på anslået 20-25 mio. kr. Millionregningen står nemlig i skærende kontrast til et løfte afgivet i november 2012, da et rødglødende solcellemarked fik et politisk flertal til at indføre nye og mindre gunstige regler for fremtidige ejere af solceller.

Dengang fik eksisterende solcelleejere et løfte om en 20-årig overgangsperiode, hvor anlæggene kunne få "støtte efter gældende regler". Lars Chr. Lilleholt understreger da også overfor finans.dk, at han udmærket forstår, at der er solcelleejere, som er frustrerede over udsigten til at få ændret afregningsreglerne: "Det er vigtigt, at folk kan investere i tiltro til eksisterende regler, og det arbejder jeg også for i mit daglige virke", lyder det fra ministeren i en skriftlig kommentar. 

Oven på den udmelding er det også en fortsat utilfreds formand for Dansk Solcelleforening der siger: "Vi har svært ved at se andet, end at Lars Chr. Lilleholt er bevidst om, at det, der foregår, er et regulært løftebrud overfor 85.000 solcelleejere". 

Kilde: Finans.dk

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.