Inspiration SKRIV UD

Teknologisk Institut afholder konference om indeklima på skoler

af: Ulrik Blaabjerg, 12-10-2017
Foto: Colourbox

Hvordan omsætter man bedst skolernes indeklimaudfordringer til løsninger. Det forsøger man at finde svar på når deltagerne ved Teknologisk Instituts konference sætter sig sammen den 14. november i Taastrup.

På konferencen vil man bl.a. kunne høre indlæg fra tidligere undervisningsminister Christine Antorini og professor Geo Clausen, DTU Byg samt ledende repræssentanter fra en række kommuner, rådgivere og brugere. 

Folkeskolen er under forandring. Læringsmålene er høje, og det kræver at eleverne har de bedste læringsforudsætninger. Undersøgelser viser, at et dårligt indeklima forringer elevers indlæring, trivsel og sundhed. Alligevel er indeklimaet på mere end halvdelen af de danske folkeskoler problematisk. Det kræver derfor løsninger her og nu, hvis man vil sikre en bedre udnyttelse af skolens fysiske rammer og sikrer effektiv indeklima- og energistyring.

Skoler er imidlertid forskellige, og løsningerne skal derfor tilpasses det behov, som skolen og dens brugere har. Samtidig er det væsentligt, at løsningerne betragtes ud fra en helhedsbetragtning, hvor der både tages højde for indeklimaparametre såsom luft, lys og lyd, men også parametre som økonomi og energiforbrug. Udfordringerne er derfor mange og kræver, at forskellige aktørers interesser tænkes sammen, så bygherrer, rådgivere, leverandører og driftsfolk i fællesskab løfter opgaven.

På konferencen fokuseres der på skolen og bygningerne samt hvilke kommunale udfordringer man står over for. Der vil også blive sat fokus på mulige tekniske løsninger, som formår at skabe et godt indeklima og rammerne for et dynamisk undervisningsforløb. 

Konferencen fokuserer på, hvordan man bedst omsætter de identificerede udfordringer til løsninger og vil desuden sætte rammerne for en bred debat om, hvad det er for bygninger, der arbejdes med og hvilke kommunale udfordringer, skolerne står over for. Derudover sættes der fokus på mulige tekniske løsninger, som på forskellig vis formår at skabe et godt indeklima, nytænke udnyttelsen af skolens arealer og skabe rammerne for et dynamisk undervisningsforløb.

Hvad: Indeklima i skoler – fra udfordring til løsninger, v. Teknologisk Institut

Hvornår: 14. november 2017

Målgruppe: Konferencen henvender sig specielt til beslutningstagere i kommuner, tekniske chefer, driftspersonale på skoler, skoleledere, brugere, rådgivere og VVS-installatører

Hvor: Teknologisk Institut, Gregersensvej 8, 2630 Taastrup

Pris: 1900,- DKK ekskl. moms

Tilmelding: Tilmelding kan foretages her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.