Energibesparelser SKRIV UD

Tysk by bygger energivenlige boliger til flygtninge

af: Kasper Elton Jensen, 12-04-2017
Foto: Colourbox (Billedet har ikke noget med det tyske byggeri at gøre. Link til billeder af boligerne fra Winnenden finder du i bunden af artiklen)

I den sydtyske by Winnenden har man opført 38 modulbaserede træboliger til at huse 200 syriske flygtninge. Boligerne er opført efter standarder for bæredygtighed i forhold til energiforbrug og dekonstruktion efter brug.

Siden slutningen af 2015 har Europa stået i en stor flygtningesituation, som har givet de europæiske lande flere akutte problemer med, hvordan man hurtigt kunne husere de mange flygtninge. Det gjaldt også den sydtyske by Winnenden, der i 2016 fik til opgave at husere 200 syriske flygtninge. Tanken var, at der skulle opføres individuelle boliger med eget bad og køkken, som i fremtiden kunne konverteres til almene boliger.

Bæredygtigt modulbyggeri
Problemet i Winnenden blev løst med 38 bæredygtige modulbaserede boliger i lærketræ, som både er økonomisk bæredygtige, da de har et lavt energiforbrug og let kan omdannes til almene boliger i fremtiden. Boligerne har forskellige størrelser, så de henvender sig til forskellige familiestørrelser. 22 af boligerne har et gulvareal på 45 m2 og inkluderer et soveværelse, et køkken og et badeværelse. De øvrige boliger rummer 60 m2 fordelt på to soveværelser, et køkken og et badeværelse.

Ifølge træ.dk var arkitektens tanke med boligerne, at det skulle give beboerne øget livskvalitet ved at boligerne er bygget i lærketræ, som eftersigende skulle have en behagelig påvirkning på beboerne. Derudover er boligerne bygget i 2 plan og fra boligernes 1 etage er der udsigt ud over byens vinmarker. Dermed får beboerne rolige og behagelige omgivelser når de færdes på både indendørs- og udendørsarealerne.

Det er planen at boligerne skal husere de syriske flygtninge i tre år, hvorefter de let kan konverteres til almene boliger for Winnendens øvrige borgere. 

På hjemmesiden træ.dk kan du se billeder fra det sydtyske byggeri.

Kilde: Træ.dk 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.