Klima og ressourcer SKRIV UD

USA tildeler FN's Grønne Klimafond en halv milliard dollar

af: Ulrik Blaabjerg, 18-01-2017
Foto: Colourbox

Barack Obama der i denne uge har sine sidste dage som USA's præsident, har som en af sine sidste handlinger doneret en halv milliard dollar til FN's Grønne Klimafond, der blandt andet skal dæmpe klimaændringers effekter i fattige lande. 

Målsætningen er, at fonden inden 2020 skal have 10 milliarder dollar i kassen. Tilbage i 2014 lovede USA at bidrage med tre milliarder dollar til fonden og med det nye bidrag har USA doneret en milliard dollar svarende til syv milliarder kroner. 

På trods af den store donation mangler der endnu to milliarder dollar, og på fredag indsættes den anderledes klimaskeptiske Donald Trump som USA's præsident for de næste fire år. 

Talsmand for Obama-administrationen John Kirby forsikrer, at timingen for det seneste bidrag til klimafonden ikke er et forsøg på at fremprovokere en reaktion fra den kommende præsident, selvom at det er alment kendt at Trump ikke er enig i den generelle opfattelse af, at den globale opvarmning er menneskeskabt.

Donald Trump har som præsident mulighed for at tilbageholde resten af de lovede tre milliarder dollar, som USA har stillet klimafonden i udsigt, men endnu vides det ikke hvordan han forholder sig til den sag. 

Kilde: Ritzau

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.