Forsyning og VE SKRIV UD

Verdens største solvarmeanlæg færdiggjort og i drift i Silkeborg

af: Ulrik Blaabjerg, 11-01-2017
Foto: Colourbox

Verdens største solvarmeanlæg står nu færdiggjort i Silkeborg og er klar til drift, mindre end et år efter underskrivelsen af kontrakten. 

Med det nye solvarmeanlæg, der er det største af sin slags i hele verden, vil Silkeborg Kommune fremover få dækket 20 pct. af dets årlige varmeforbrug af vedvarende energi fra solens stråler, som opfanges af et solfangerfelt på 156,694 m2. 

Anlægget, der er en del af en større ombygning på kraftvarmeværket i Silkeborg, består af 12.436 solfangere på hver 12,6 m. 

Om anlægget siger adm. direktør i Arcon-Sunmark der har stået for ombygningen: "En femtedel af Silkeborgs varmeforbrug bliver nu dækket af solvarme, og det er vi stolte over at have været med til at realisere sammen med Silkeborg Forsyning. Projektet er et bevis på, at en omlægning til vedvarende energi ikke behøver at være en tung og lang proces, men kan realiseres hurtigt og effektivt". 

Aftalen mellem Silkeborg Forsyning og Arcon-Sunmark om at opføre verdens største solvarmeanlæg blev indgået tilbage i februar 2016. I maj begyndte så selve arbejdet og ved udgangen af december blev anlægget idriftsat. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.