Inspiration SKRIV UD

Vola har investeret i nyt CTS-anlæg

af: Kasper Elton Jensen, 26-05-2017
Foto: Vola A/S

Den teknologiske udvikling går stærkere end nogensinde før, og det har armaturproducenten Vola også måtte sande, og har derfor valgt at udskifte hele virksomhedens omfattende CTS-anlæg.

Vola har siden 1999 haft hovedsæde lidt syd for Horsens i bygninger, der stammer fra 1989. Og selvom man hos Vola i 2003 fik implementeret en, dengang, moderne bygningsautomation, så har man måtte se i øjnene at den teknologiske udvikling er løbet fra Volas CTS-anlæg. Derfor har Vola valgt at foretage en 1:1 udskiftning af hele deres CTS-anlæg, så energi- og klimastyringen af bygningerne lever op til moderne standarder.

Udskiftningen af anlægget blev foretaget af automationshuset, Kjærgaard A/S, der i forbindelse med udskiftningen udtalte følgende:

”Selv om der reelt er tale om en 1:1-udskiftning af CTS-anlægget, så kan de klima- og energimæssige udfordringer håndteres løbende og lidt ad gangen, så det er muligt at optimere og ændre bygningen i takt med de behov, der opstår, og sådan at såvel teknikere som brugere hos Vola, detaljeret kan følge med i og have fuld glæde af installationen.”

Der er altså tale om en dynamisk installation, hvor Vola løbende kan screene forbruget og vurdere tilbagebetalingstiden for de ændringer, der finder sted. Dermed har Vola også mulighed for at justere de steder, hvor der opnås den største effekt både økonomisk og på energiforbruget.

Selv om installationen er ganske ny, så har teknikerne hos Vola allerede opnået en række synlige fordele gennem de nye CTS-styringer. Blandt andet er klimaproblemerne i Vola Academy bygningen blevet løst, og i denne bygning er der allerede målbare besparelser på både el og naturgas, skriver fagbladet Jern & Maskinindustrien.

Jan Steen Jørgensen, der er teknisk innovationschef hos Vola er da også allerede positiv overfor det nye CTS-anlæg.

”Vores drømmemål er i sidste ende at skabe en fuld energiledelse med decentrale målinger. Vi vil gerne kunne visualisere eventuelle energiforbedringer, så medarbejderne hos Vola kan se, hvordan adfærdsændringer kan bidrage til virksomhedens energibesparelser”, siger Jan Steen Jørgensen til Jern & Maskinindustrien.

Kilde: Jern & Maskinindustrien

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.