Forsyning og VE SKRIV UD

437 mio. kroner til ny energiteknologi i 2019

af: Rebecca Holck Rosenberg, 30-11-2018
Kilde: Colourbox

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) udbyder i 2019 437 mio. kroner til energiteknologiske projekter for private virksomheder.

I en pressemeddelelse fra Energistyrelsen sætter de i det nye år fokus på projekter med et globalt udsyn.

EUDP er en offentlig tilskudsordning for private virksomheder, der laver projekter inden for ny energiteknologi. Formålet for tilskudsordningen er at understøtte de energipolitiske målsætninger.

I 2018 lå EUDP’s bevilling på 400 mio. kroner. Det er altså 37 mio. kroner mere, der er blevet bevilliget til 2019. De sidste penge til puljen blev givet 2. november i forbindelse med forskningsreserven. Her blev EUDP givet 250 mio. kroner.

I løbet af december i år forventer EUDP at udsende indkaldelse med de specifikke vurderingskriterier. Ansøgningsfristen for tilskudspuljen ligger dog i marts 2019.

I 2018 blev i alt 191 mio. kroner uddelt til 25 energiteknologiske projekter. Blandt projekterne var elektronik til plastsolceller, energieffektiv fremstilling af blødstrøgne mursten og udvikling af større varmepumper med naturligt kølemiddel.

Du kan læse mere om EUDP og de støttede projekter på Energistyrelsens hjemmeside.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.