Klima og ressourcer SKRIV UD

COP24: CO2-udledning bliver dyrt fremover

af: Soffi Hildebrand, 13-12-2018
Af: Colourbox

Danmark og en række EU-lande sender et stærkt signal på COP24. I går underskrev Lars Chr. Lilleholt en erklæring om, at EU skal arbejde for ”carbon pricing”, hvilket betyder at CO2-udlederne skal betale for deres udledning af drivhusgasser.

Fremover skal det koste at udlede CO2 i Europa. Danmark har sammen med en række EU-lande herunder; Frankrig, Finland, Irland, Italien, Portugal, Holland, Storbritannien og Sverige, underskrevet erklæringen ”To strengthen and extend carbon pricing in Europe”, der eftersøger et europæisk samarbejde om en effektiv pris på CO2-udledning.

Denne såkaldte ”carbon pricing” skal både indbefatte en minimumspris for CO2-udledning fra elproduktion, og en pris på CO2 i sektorerne uden for EU’s kvotehandelssystem, og her ønsker flere af EU-lande at samarbejde omkring CO2-afgifter på både varme og transport.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) uddyber i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, hvorfor Danmark har underskrevet:

- Vi skal have hele Europa med på at sende kullene på pension og få vindmøllerne op og snurre. En af de bedste måder at gøre det på, er at det skal koste at udlede CO2. Der er et simpelt og sundt princip: forureneren skal betale. Det er både mere fair og mere effektivt. Derfor har jeg sammen med en række af EU’s andre grønne foregangslandene skrevet under på denne erklæring.

Global interesse i at fremme den grønne omstilling

Globalt set er der stor interesse i at sætte en stopper for klimaforandringerne. På COP24 har hele 414 investorer fra hele verden udtrykt et ønske om en effektiv pris for udledning af CO2.

En række interessenter fra det danske erhvervsliv, herunder Vestas og Ørsted, efterlyser den samme udvikling.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt ser positivt på efterspørgslen i erhvervslivet.

- Det er samtidig helt afgørende for mig, at den grønne omstilling ikke får en social slagside. Derfor handler klimaindsatsen selvfølgelig ikke kun om at gøre den sorte energi dyrere. Vi skal også gøre grønne løsninger billigere. Det har vi faktisk vist kan lade sig gøre i Danmark.

Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.