Forsyning og VE SKRIV UD

Danmark som et foregangsland?

af: Soffi Hildebrand, 28-05-2018
Af: Colourbox

Med afsæt i regeringens energiudspil viser en ny opgørelse, foretaget af Politiken, at Danmarks nabolande er mere ambitiøse på havvindområdet. 

Politiken har gennemgået en række landes planer for havvind og tal fra brancheorganisationer som arbejder med vindkraft, og resultatet viser, at Danmark frem mod 2030 har lagt nogle uambitiøse planer på havvindsområdet. 

Frede Blaaberg fra Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet mener ligeledes, at regeringens energiudspil er uambitiøst. Her kritiseres regeringens foreslag om at opføre en ny havvindmøllepark på 800 megawatt: "En investering på 800 megawatt er ikke en markant størrelse, i forhold til hvad andre lande lægger op til. Danmark har ikke lagt op til nogen aggressiv investering" forklarer Blaaberg.

Politikens gennemgang viser at både Storbritannien, Tyskland, Holland samt Polen har lagt større planer end Danmark. Denne gennemgang bekræfter Blaaberg. 

Som et modsvar på Politikens gennemgang forklarer energi, forsynings- og klimaministeren Lars Christian Lilleholt (V), at foreslaget om en ny havvindmøllepark med en kapacitet på 800 MW, aldrig er set større i Danmarks historie: "Det er første af flere skridt. Så ambitionerne stopper ikke der" forklarer ministeren.

Kilde: TV ØST 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.