Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Danmarks første diamant-certificerede byggeri

af: Rebecca Holck Rosenberg, 11-10-2018
Kilde: Middelfart Kommune

Energiforum Danmark har lige nu en artikelserie kørende i magasinerne. De sætter fokus på rådhuse, der enten er nybygget energivenligt eller er energirenoveret.

I september-nummeret er vi landet i Middelfart, hvor bæredygtigheden i rådhuset har ledt til en certificering i diamantklassen.

Rådhus i diamantklasse

I 2017 blev Middelfart Rådhus indviet, men det er ikke bare et almindeligt rådhus – Det er det første diamant-certificerede byggeri i Danmark inden for bæredygtighed.

Rådhuset er blandt andet bygget efter den tyske certificeringsstandard for bæredygtighed, der hedder DGNB, og Middelfart Rådhus er blevet givet certificeringen DGNB Platin + Diamant.

– I Middelfart Kommune har vi arbejdet med grøn omstilling og grøn vækst i mange år. Der er rådhusbyggeriet også kronen på værket. Et byggeri, som vi er særdeles stolte af, siger borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd.

Bæredygtighed i mindste detalje

Det er en fagjury nedsat af Green Building Council Denmark, Akademisk Arkitektforening og Danske Arkitektvirksomheder, der har givet diamant-certificeringen til Middelfart Rådhus.

– Middelfart Rådhus er et forbilledligt eksempel på, at det kan lykkes at forene en dokumenteret bæredygtighed til topkarakter med god bevaringsværdig arkitektur, som giver noget tilbage til sine omgivelser, siger Mette Qvist, som er direktør i Green Building Council Denmark.

Formålet med det nybyggede rådhus var ifølge kommunaldirektør i Middelfart Kommune Steen Vinderslev at sende et signal om kommunens forpligtelse til grøn omstilling.

Derfor er der tænkt bæredygtighed ned til den mindste detalje.

– Ligegyldigt om det er den mindste fuge eller det største betondæk, så er der valgt de mest bæredygtige materialer, fortæller projektchef på Middelfart Rådhus-byggeriet Henrik Mott Frandsen.

Læs om Middelfart Rådhus’ bæredygtige elementer i Energiforum Danmarks september-magasin.

Se: Middelfart Rådhus er Danmarks første Diamant-certificerede byggeri

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.