Forsyning og VE SKRIV UD

Flere jobs i Esbjergs energisektor

af: Rebecca Holck Rosenberg, 20-08-2018
Kilde: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune forventer 3.300 flere arbejdspladser på energiområdet frem mod 2020. Det fortæller borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen til Jyske Bank TV.

– Energiaftalen, der blev indgået af alle folketingets partier lige her før sommerferien, lægger op til, at der skal være tre vindmølleparker i de kommende år. Det betyder, at vi skal sætte lige så meget havvind op, som der allerede er sat op indtil nu. Det kommer helt sikkert til at betyde både arbejdspladser og aktivitet for Esbjerg, siger han.

Ifølge Jyske Bank TV har Esbjerg Kommune på nuværende tidspunkt 250 energivirksomheder og ser altså en stigning af arbejdspladser i den nærmeste fremtid.

– Der er jo nærmest jobgaranti, hvis du har en uddannelse inden for den branche, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen til Jyske Bank TV.

Udmeldingen kommer i forbindelse med Energiens Folkemøde, som for første gang blev afholdt i sidste uge i Esbjerg. Folkemødet skal sætte politisk fokus på energisektoren i Danmark, som især udvikler sig i Esbjerg.

Arbejdskraft må hentes udefra

Udfordringen med de mange nye arbejdspladser, der skabes i Esbjerg, er dog at finde kvalificeret arbejdskraft. Ifølge borgmester Jesper Frost Rasmussen er det ikke længere nok at uddanne de lokale beboere – der skal hentes flere til Esbjergs energisektor udefra.

– Sådan et folkemøde, som vi har i dag, er selvfølgelig med til at sætte energien på dagsordenen. Alle uddannelsesinstitutionerne er her også, så vi håber, at der er nogen, der får øjnene op for, at der faktisk er rigtig mange spændende muligheder i energibranchen, siger han til Jyske Bank TV på Energiens Folkemøde.

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V), som var en af talerne til Energiens Folkemøde, har store forhåbninger for Esbjerg som den danske energimetropol.

– Vestjylland er jo Danmarks energimetropol, og ikke mindst Esbjerg stiller en central rolle. Der er titusindvis af danskere beskæftiget ned langs med den jyske vestkyst, Midt- og Østjylland med fremstillingen af energi og energiprodukter. Ikke kun i vindsektoren, men også andre dele af det grønne område, siger han til Jyske Bank TV på Energiens Folkemøde.

Energiens Folkemøde blev afholdt tirsdag d. 14. august og onsdag d. 15. august. Hovedteltet på pladsen havde plads til op til 60 mennesker og 20 telte var stillet op som kommunikationsboder fra virksomheder, kommuner og institutioner.

Kilde: Jyske Bank TV, Jydske Vestkysten

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.