Klima og ressourcer SKRIV UD

Flere træer kan skabe CO2-balance

af: Soffi Hildebrand, 23-10-2018
Af: Colourbox

I stedet for at udvikle maskiner, der suger CO2 ud af atmosfæren, så kan vi i stedet plante flere træer til at gøre det samme arbejde, mener journalist Jørgen Steen Nielsen. Information har derfor udarbejdet et konkret forslag til, hvad det vil koste.

I ingeniørkredse bliver der konstant arbejdet på at udvikle maskiner, som kan fjerne CO2 fra atmosfæren. Jørgen Steen Nielsen mener dog, at vi bør satse på naturen og plante flere træer.

- Det er træerne, der kan redde os, forklarer Jørgen Steen Nielsen til Information d. 16. oktober 2018. 

Bill Gates har udviklet en maskine, som kan opsuge CO2 fra atmosfæren. Her er det målet at reducere prisen fra 600 til 100 dollars for et ton opsuget CO2, hvilket svarer til 600 kr. Sammenlignes denne maskine med træers kapacitet, så kan træer rense luften for et ton CO2 for 750 kr. Forskellen er blot, at træer gør dette hvert år, når disse er i vækst.  

Gennemsnitsdanskeren udleder hvert år omkring otte tons CO2. Én hektar skov, som svarer til en fodboldbane, der er i god vækst, binder årligt mere end 10 tons CO2. Hermed har Information fundet frem til, at hver dansker bør tilplante et areal svarende til ca. en hektar med træer.

Information har også regnet på, hvad sådant et initiativ vil koste at gennemføre både i Danmark og i udlandet. Resultatet viser, at det er fire gange så dyrt i Danmark sammenlignet med udlandet. Hvis en familie på fire personer ligger 10 kr. til side om dagen i ni år, så har de opsparet 33.000 kr., hvilket svarer til én hektar skov i Danmark, men hele fire hektar i udlandet.

Læs mere her.

Kilde: Information

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.