Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Fra Intelligente vandhaner til lamper af genbrugsplast fra fiskenet – de fire nominerede til Energiforum Danmarks innovationspris spænder vidt

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-10-2018
Foto: Colorbox

Energiforum Danmarks bestyrelse har netop udvalgt de fire nominerede til Energiforum Danmarks Innovationspris: Fischer Lightings LED-løsning, der kan indbygges i de gamle armaturer, kan genanvendes og som delvist er produceret af genbrugsplast, Vitani’s IoT-løsning der gør det nemt at få indsamlet data fra bygninger uanset alder og eksisterende installationer, FM Mattssons intelligente vandhane der letter og muliggør overvågning, styring og optimering af vandforbrug  og sidst men ikke mindst Saint-Gobains aktive isoleringsløsning, der muliggør indvendig isolering uden indeklimaproblemer.

Formand  for Energiforum Danmark Lars Thygesen udtaler:

”Vi har fået mange interessante og visionære bud. De fire nominerede lever alle på fineste vis op til prisens kriterier; de bidrager til at fremme den grønne omstillingen gennem en ny ide, et nyt produkt eller koncept. De adresserer også udfordringer, som mange af os bokser med i dagligdagens arbejde med grøn omstilling. Jeg er meget spændt på hvilken af de fire løsninger der løber med sejren”


Skarpt dommerpanel og publikum vælger vinderen

Vinderen af Innovationsprisen bliver udvalgt på Netværkskonferencen 2018, som løber af stablen d. 25. oktober på Innovationsfabrikken i Kolding.

Både konferencens deltagere og et dommerpanel bestående af; Mads Lyngby Pedersen fra EUDP-programmet, Søren Rønn fra SE Next Step samt Mads Thimmer fra InnovationLab, vil stemme om hvem der bliver vinderen af prisen. 

Du kan også deltage i konferenecn og dermed afstemningen ved at klikke på dette link: Tilmeld dig netværkskonferencen her
 

Om de fire nominerede

De fire nomineredes idéer/produkter, kan kort beskrives således.

Fischer Family August er en downlight LED-løsning der kan indbygges i eksisterende armaturer, og får de gamle downlights til at ligne nye designerlamper. Lamperne produceres bl.a. af genbrugsplast fra fiskenet og er designet så lyskilden nemt kan udskiftes og materialerne nemt kan skilles ad og genbruges, den dag der ikke er behov for armaturet mere. Fischer Lighting er nomineret fordi de introducerer et produkt, der når hele vejen rundt i forhold til bæredygtighed og samler forskellige kendte positive elementer som energibesparelser, design, genbrug og genanvendelse i en samlet løsning.

Fm Mattsons elektroniske vandhane – Tronic Water Management System, er en løsning der kan kobles til en række cloud-baserede analyseværktøjer, så den ikke bare sladrer om fejl, merforbrug og vandskader, men også kan bidrage til optimering af vand- og energiforbrug og styring af dette. Data fås i realtid og gør det dermed muligt, at forudse problemer før de opstår. Systemet kan kobles på klassiske EMS/BMS-systemer og dermed indgå i den styring man allerede har. Sidst men ikke mindst kan man indstille armaturerne til fx hygiejne- og legionellaskyl. Den elektroniske vandhane er nomineret, fordi den adresserer en række klassiske udfordringer med styring, optimering og overvågning af vandforbrug, med en intelligent løsning der kan kombineres med cloudløsninger såvel som klassiske EMS/BMS løsninger

Saint Gobain ISOVERs Retrowall System er en aktiv isoleringsløsning til indvendig isolering. Isoleringsløsningen er tilsat en lille affugter, som beskytter væg og isolering mod skimmelsvamp, men opretholder den isolerende virkning i forhold til kuldestråling og træk. Løsningen er særligt målrettet de 15% af bygningsmassen, som ikke kan benytte facadeisolering, fordi de har bevaringsværdige facader. Retrowall er nomineret, fordi den adresserer en kolossal udfordring med indeklima og energioptimering i det bevaringsværdige byggeri, med en løsning der er gennemtænkt og gennemtestet.

Vitani’s IoT Server, er en cloudløsning der giver mulighed for at opsamle ægte IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk. Man kan bruge allerede eksisterende sensorer, og data leveres i skyen uden behov for kablede løsninger. Samtidig indeholder platformen en unik lagringsmulighed, der sikrer at data ikke forsvinder ved netværksudfald. Vitani’s IoT-server er nomineret, fordi den adresserer de udfordringer mange bygningsejere står med i dag, når de skal overvåge, drifte og styre en bygningsportefølje med systemer af forskellig alder, fabrikat og kommunikation.


Hør mere på netværkskonferencen

På netværkskonferencen kan man høre mere om de fire nominerede, her får de nemlig mulighed for pitche deres løsning overfor både konferencens deltagere og dommerpanelet. Herefter kan deltagerne og dommerpanelet stille spørgsmål til kandidaterne. Hvem der vinder prisen afgøres, som nævnt, ved en afstemning hvor både dommernes og publikums stemmer tæller.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.