Inspiration SKRIV UD

Genbrug af byggeaffald på Byggeriets Miljøkonference

af: Rebecca Holck Rosenberg, 28-09-2018
Kilde: Colourbox

Den årlige miljøkonference for byggebranchen byder i november på en vidensdeling og diskussion af brugen af byggeaffald.

– Alle taler om de stigende mængder af affald, hvor byggebranchen er en af de største producenter. På konferencen drøfter vi udfordringer og barrierer og inspirerer til nye muligheder for genbrug af byggeaffaldet, skriver Molio, der står bag Byggeriets Miljøkonference, i programbeskrivelsen.

I dag står bygge- og anlægssektoren for en tredjedel af Danmarks affald. Derfor bliver problemer, løsninger og muligheder i byggeaffaldet vendt og drejet på dette års Byggeriets Miljøkonference.

Genbrug og forurening

På Byggeriets Miljøkonference den 8. og 9. november vil der gennem oplæg, workshops og debat sættes fokus på blandt andet genbrug af byggeaffald, miljøfarlige stoffer og cirkulær økonomi.

– Hos Danmarks største affaldsproducent – byggebranchen – har man længe arbejdet på at skabe større cirkularitet af byggeaffaldet. Men hvis vi skal væk fra skåltalerne og se virkeligheden i øjnene, så er det nemmere sagt end gjort at skabe større cirkularitet i byggeaffaldet end vi gør i dag, skriver chefkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling i programbeskrivelsen.

Simon Stig-Gylling holder et oplæg på miljøkonferencen om branchens svar på cirkulær økonomi.

Både gennem en workshop og gennem oplæg bliver problematikken om jordforurening også kastet i luften til Byggeriets miljøkonference.

”Jorden er giftig – kan vi bygge på den?” er blandt andet et oplæg fra Bente Villumsen fra Danske Regioner.

– Det giver god mening at udnytte efterladte industriområder til for eksempel at imødekomme manglen på boliger. Med regionernes ekspertise og skrappe krav til håndteringen af forureningen sikrer vi, at byggeprojekterne er forsvarlige for både miljø og mennesker, siger formand for regionernes udvalg for miljø og ressourcer Heino Knudsen til Molio.

Gode rammer for netværk

Konferencen bliver holdt i HUSET i Middelfart og til konferencen er der også planlagt middag og frokost.

I forbindelse med konferencen bliver der også opstillet et udstillingsområde med aktuelle produkter og information inden for miljøområdet.

Du kan selv booke en stand her.

Konferencen er åben for alle der interesser sig for miljø og arbejdsmiljø og vil holdes ajour med ny lovgivning, regler og viden på området. Det kan for eksempel være edrivere, entreprenører, miljørådgivere, bygherrer, myndigheder, producenter og leverandører

Læs mere og tilmeld dig her.

Tid: 8. november kl. 9:00-17:30 og 9. november kl. 9:00-13:30

Sted: HUSET Middelfart, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart

Pris: 4.950 kr. eksl. moms., 1000 kr. rabat ved tilmelding før 1. oktober, 10% rabat for medlemmer af Energiforum Danmark

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.