Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

IOT-oversætter løber med Energiforum Danmarks Innovationspris

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-10-2018
Foto: Soffi Gantzhorn (I præmien (en stol fra unknown furniture) prisvinder Henrik Milling Vitani, stående venstre formand Lars Thygesen, Dommerne; Mads Thimmer, Mads Lyngby Petersen og Søren Røn)

Energiforum Danmarks innovationspris går til Vitani’s IoT Server, som er en cloudløsning, der giver mulighed for at opsamle ægte IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk.

I mange bygninger er det et problem at få systemer og installationer til at ”tale sammen” og har man en større bygningsportefølge, kan man være næste sikker på, at man skal operere på flere platforme og på forskellige sprog. Vitani’s IoT Server giver mulighed for at opsamle IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk. Man kan bruge allerede eksisterende sensorer, og data leveres i skyen uden behov for kablede løsninger. Samtidig indeholder platformen en unik lagringsmulighed, der sikrer at data ikke forsvinder ved netværksudfald.

Formand for Energiforum Danmark Lars Thygesen udtaler begejstret:

”Vitanis IoT-server adresserer de udfordringer mange bygningsejere står med i dag, når de skal overvåge, drifte og styre en bygningsportefølje med systemer af forskellig alder, fabrikat og kommunikation. Den gør det muligt at fokusere på det væsentlige, nemlig at analysere og handle på sine data”

Der var fire nominerede til innovationsprisen, og Vitanis IOT-server blev valgt af et dommerpanel bestående af Mads Lyngby Pedersen fra EUDP-programmet, Søren Røn fra SE Next Step, Mads Thimmer fra InnovationLab, samt deltagerne på Energiforum Danmarks Netværkskonference.

Dommer Mads Lyngby Pedersen udtaler

”Innovation er at adressere et problem, som mange bøvler med og det gør Vitanis IOT-server. I stedet for at udvikle et nyt system, der kan det hele og erstatter det hele, har de udviklet et system der får systemerne til at tale sammen, så man kan bygge bro mellem nutiden og fremtiden.”


Løsninger der letter arbejdet med den grønne omstilling

Da Energiforum Danmark indstiftede Innovationsprisen, var formålet at skabe opmærksomhed på produkter og projekter, der bringer os ind i en bæredygtig og intelligent fremtid og som gør medlemmernes arbejde med den grønne omstilling lettere. Der kom mange spændende bud ind og de fire nominerede var; Fischer Lightings LED-løsning, der kan indbygges i de gamle armaturer, kan genanvendes og som delvist er produceret af genbrugsplast, Vitani’s IoT-løsning der gør det nemt at få indsamlet data fra bygninger, uanset alder og eksisterende installationer, FM Mattssons intelligente vandhane der letter og muliggør overvågning, styring og optimering af vandforbrug  og sidst men ikke mindst Saint-Gobains aktive isoleringsløsning, der muliggør indvendig isolering uden indeklimaproblemer.

Dommer Søren Røn udtaler:

”Det har været et spændende felt af finalister, der alle adresserer nogle af de udfordringer vi står med i transitionen fra en udpræget analog verden til i stigende grad at kunne integrere teknologien i vores hverdag – både i vores arbejdsliv og i vores privatliv. De kan på hver deres måde bidrage meget positivt til den grønne omstilling vi som samfund er i gang med.”

Hos Vitani er man glade for at løbe med æren i så stærk et felt. Henrik Milling fra Vitani udtaler:

”IoT-teknologierne har på mange områder et stort potentiale til at give os ny viden om faktuelle forhold. Også inden for områder hvor det ikke tidligere har været muligt at opnå en fornuftig business case. Vores arbejde inden for IoT-området har vist os, at det er afgørende vigtigt, at man bliver i stand til at indsamle og håndtere de store datamængder effektivt – uden at skulle forholde sig til dybt tekniske aspekter indenfor de forskellige IoT-netværk. Derfor har Vitani samlet IoT-netværk, protokol-fortolkning og datamodellering mm. i én og samme løsning – endda med en helt enkelt og ensartet snitflade for data: Vitani-IoT-Server. Det er vores overbevisning, at det vil være en afgørende faktor for et succesfuldt IoT-projekt – og direkte en forudsætning for large scale IoT-implementeringer.”

Med Innovationsprisen og kåringen af Vitanis IoT-server håber Energiforum Danmark at have inspireret branchen til at kigge efter de mange nye løsninger der er på vej.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.