Forsyning og VE SKRIV UD

Kina investerer i vindmøller for USA's og Europas investeringer tilsammen

af: Rebecca Holck Rosenberg, 01-08-2018
Kilde: Pixabay

I 2017 har Kina investeret over dobbelt så mange penge i vindenergi som både Europa og USA. Mens Kina lagde 847 mia. kroner i vindmøller, investerede Europa og USA hver lidt over 360 mia. kroner i vindenergi. Det skriver EnergiWatch.

Kina er fremme i skoene, når det kommer til nyt byggeri af vindmøller. Siden 2014 har Kinas investeringer i vindenergi overgået Europas.

Og efter en megavækst af nye vindmøller på 30.753 MW i 2015 overgik Kinas samlede vindmøllekapacitet på over 145.000 MW Europas på ca. 142.000 MW. Det fortæller tal fra Global Wind Energy Council og Wind Europe.

I 2017 var den samlede vindmølle kapacitet i Kina på 188.390 MW.

Ud af de mange vindmøller i Kina flager nogle symbolsk med dansk flag. Vestas har gennem årene bygget vindmøller i Kina. Også den 6. juli i år kunne Børsen oplyse, at Vestas leverer 20 vindmøller til et projekt i Kina. Møllerne installeres i første halvdel af 2019.

Energien er ikke altid grønnere på den anden side

På trods af de mange investeringer i vindenergi – og andre former for vedvarende energi – udgør energiproduktionen fra kul stadig en stor del af Kinas energiforbrug.

I 2017 steg den kinesiske energiproduktion fra kul med 5,2 procent. Samlet udgør energiproduktionen fra fossile brændstoffer 70 procent af energien i Kina. Energiproduktionen fra vedvarende energikilder udgjorde i 2017 26 procent, mens atomkraftværker stod for ca. 4 procent.

Det viser tal fra China Energy Council.

Det skal alligevel ses i forhold til, at produktionen fra vindenergi steg fra 2016 til 2017 med 26 procent. Vindenergi er dermed den største vedvarende energikilde i Kina, når det kommer til produktion af strøm.

Kinas vækst i vindmøller er alligevel så stor, at de nationale energimyndigheder i maj måtte trække i nødbremsen for flere vindmøller i fem regioner. Det fortæller EnergiWatch.

Kilde: EnergiWatch

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.