Politik og regler SKRIV UD

Klimapolitik topper på vælgernes liste

af: Rebecca Holck Rosenberg, 19-12-2018
Kilde: Colourbox. Grafik: Rebecca Holck Rosenberg

Når vælgerne skal sætte kryds ved Folketingsvalget næste år, der det især klima- og miljøpolitikken, som dikterer. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten.

Meningsmålingen viser, at 36 pct. af vælgerne mener, at klima- og miljø er et af de tre emner, der har størst afgørelse for, hvor krydset skal sættes. Klima og miljø er nu både over udlændinge- og socialpolitik.

– Målingen viser, at vælgerne tænker mere grøn end nogensinde før, siger professor og valgforsker ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen til Altinget.

Sammenlignet med sidste år er der ifølge Kasper Møller Hansen sket en markant udvikling. I 2017 svarede 21 pct. af vælgerne, at klima og miljø er blandt de mest afgørende emner. Klima og miljø er derfor sprunget fem pladser op på listen over de mest afgørende emner.

I år får klima og miljø altså en topplads sammen med sundhed på listen, når vælgerne skal sætte deres kryds til næste Folketingsvalg, der skal finde sted inden 17. juni 2019.

I Danmarks Naturfredningsforening er man glade for, at klima og miljø er kommet så langt op på vælgernes dagsorden.

– Det er et kraftigt signal til politikerne om, at den her dagsorden skal prioriteres helt, helt rigtigt, fortæller præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding til Altinget.

Kilde: Altinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.