Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Kulsort sommer for den danske energi

af: Rebecca Holck Rosenberg, 08-10-2018
Kilde: Pixabay

Regnen og kulden har ramt os nu, og vi savner måske sommerens hedebølger og solskinsdage.

Men for den grønne energi i Danmark så det sort ud henover sommeren med stigende import af kul-energi fra Tyskland for at kompensere for den vindenergi, der manglede i de vindstille måneder.

Det har fået flere til at kalde på solcelleanlæg, som i sommers ikke kunne hamle op med den manglende vindenergi.

Næstformand i Dansk Solcelleforening Søren Rise opfordrer regeringen til at investere mere i solceller.

– Det optimale blandingsforhold mellem vindenergi og solenergi er 80 procent vind og 20 procent sol. Danmark skal i de kommende år elektrificeres, og el-forbruget kommer derfor til at stige markant, siger han.

Vindforholdene er jo – ja, som vinden blæser, og det er ikke til at forudsige, om vi får en lignende sommer i fremtiden.

Vind og sol i konkurrence

Både Socialdemokratiet og Venstre er enige i, at der skal flere solceller til. De mener, at vind og sol skal konkurrere om at levere den grønne energi, hvor vindenergien tidligere har haft politisk forspring.

– Vi vil gerne have, at sol og vind konkurrerer, så vi får lavest mulig pris. Men det er klogt samtidigt at sikre en blanding af de vedvarende energikilder, netop fordi de supplerer hinanden, siger energi-, forsynings- og klimaordfører Jens Joel (S).

I regeringens energiforlig, der blev udgivet på en solskinsdag den 29. juni, er der lagt op til teknologineutrale udbud for solcelleanlæg og vindmøller. Det første teknologineutrale udbud blev åbnet i september.

Læs mere om energien efter sommerens hedebølger i Energiforum Danmarks september-magasin.

Se: Sort sommer

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.