Energibesparelser SKRIV UD

Minister: Fremme af energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder - kommunerne spiller en vigtig rolle

af: Dorte Nørregaard Larsen, 22-01-2018
Foto: Jeppe Nielsen

Mere end 100 ildsjæle er i dag samlet i Middelfart for at diskutere og udveksle erfaringer om, hvordan man fremmer energieffektivsering i små og mellemstore virksomheder, og hvordan kommunerne kan spille en vigtig rolle i den proces.

Konferencen som afholdes af Energistyrelsen, Det Økologiske Råd, Energiforum Danmark, Dansk Erhverv og KTC, blev åbnet af Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, som bl.a. kom rundt om, at Energieffektivisering stadig er aktuelt, og kommunernes indsats er med til, at vi kan have velstand og vækst, uden øget energiforbrug.

Ministeren mente også, at kommunerne har en interesse i at fremme grøn omstilling lokalt, det giver nemlig de lokale virksomheder bedre konkurrenceevne og skaber arbejdspladser. Og kommunerne er en relevante aktører, de kender borgerne og de lokale virksomheder.

Ministeren manede dog også til besindighed. Grøn vækst kræver omtanke, man skal fx ikke tage brødet ud af munden på de lokale rådgiver- og håndværksvirksomheder, eller skabe unødige krav til virksomhederne. Men vækst og grøn omstilling kan gå hånd i hånd og det kan kommunerne fremme.

Direkte adspurgt fortalte ministerene også, at en ny energispareordning er en naturlig del af det nye energiforlig. Vi kan ikke  fortsætte med den ordning vi har nu. Den er ikke længere omkostningseffektiv.

Efter ministerens åbning byder dagens program på finaniseringsmodeller, samarbejder og partnerskaber og hvordan kommunen og andre parter bedst rammer de små og mellemstore virksomheder med deres budskab og energieffektivisering.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.