Inspiration SKRIV UD

Nordic Clean Energy Week er skudt i gang

af: Ulrik Blaabjerg, 22-05-2018
Foto: Colourbox

G20 landenes energiministre og forskere, virksomheder og investorer fra hele verden tog i går hul på Nordic Clean Energy Week, der har til hensigt at accelerere den globale omstilling til vedvarende energi.

Fra den 21. - 25. maj danner København og Malmø rammen om Nordic Clean Energy Week. Her mødes G20 landenes energiministre og forskere, virksomheder og investorer fra hele verden for at accelerere den globale omstilling til vedvarende energi. Med Danmark som vært tog deltagerne hul på energiugen igår i FN-byen. Repræsentanter fra verdens største økonomier vil i løbet af ugen komme helt tæt på danske og nordiske eksempler på rene energiløsninger.

En af de centrale begivenheder i løbet af ugen er det årlige ministermøde i Clean Energy Ministerial (CEM). Her samles energiministre fra G20-medlemmer, herunder nogle af de største økonomier og udledere af CO2 som Kina, Tyskland, Frankrig, Rusland, Saudi Arabien, Storbritannien og USA. Mødet har især fokus på den praktiske erfaringsudveksling i forhold til omstilling til vedvarende energi og finder sted på torsdag  i Eigtveds Pakhus og afsluttes med et pressemøde kl. 15.30.

Et andet centralt element er Mission Innovation (MI), et internationalt initiativ, der i 2015 blev lanceret i forbindelse med COP21 i Paris. Dette møde finder sted i Malmø i morgen og har fokus på energiforskning. I København lancerer Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) på fredag et af initiativets konkrete projekter, Projekt Edison, der skal få danske børn til at interesse sig for energi og klima.

Ugen igennem vil der være stort fokus på at fremme de globale investeringer i ren energi. Derfor afholdes Clean Energy Investment Forum (CEIF) i dag med specifik fokus på hvordan investeringer i grøn energi kan fremskyndes. 

Kilde: FEM

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.